×

منوی بالا

منوی اصلی

دسترسی سریع

اخبار سایت

اخبار ویژه

امروز : پنج شنبه, 13 اردیبهشت , 1403  .::.   برابر با : Thursday, 2 May , 2024  .::.  اخبار منتشر شده : 3 خبر

خط اعتباری صنایع تبدیلی و غذایی؛ مطالبه فعالین بخش کشاورزی، رئیس مرکز توسعه مکانیزاسیون و صنایع کشاورزی و غذایی وزارت جهاد کشاورزی گفت: راه‌اندازی خط اعتباری صنایع تبدیلی و غذایی یک مطالبه اساسی سرمایه گذاران و فعالین بخش کشاورزی از رئیس جمهور است.

به گزارش بازار اصناف آنلاین به نقل از وزارت جهاد کشاورزی، کریم ذوالفقاری تصریح کرد: بخش صنایع تبدیلی و تکمیلی نیاز به سرمایه‌گذاری سنگینی دارد اما خوشبختانه در مقابل بخش پرسودی هم به شمار می‌آید لذا اختصاص خط اعتباری به آن نیاز فعالین این بخش است.

این مقام مسئول با بیان اینکه بخش عمده‌ای از طرح‌های صنایع تبدیلی و غذایی نیمه کاره کشور ۶۰ تا ۹۵ درصد پیشرفت فیزیکی دارد که با سرمایه‌گذاری خود بخش خصوصی کار انجام شده است، افزود: در حال حاضر به ۲۳۱ هزار میلیارد تومان برای تکمیل طرح‌های نیمه کاره نیاز داریم.

وی با اشاره به اینکه در سال گذشته وضعیت پرداخت تسهیلات رضایت بخش بود و حدود ۲۶ هزار میلیارد تومان برای بخش صنایع تبدیلی و تکمیلی در سطح کشور پرداخت شده است، بیان کرد: حدود ۴هزار میلیارد تومان تکلیفی بود و قریب به ۲۱ تا ۲۲ میلیارد تومان تسهیلاتی بود که از منابع داخلی بانک‌ها پرداخت شد.

او با تقدیر از تعامل بانک‌ها خصوصا بانک کشاورزی در تامین منابع مالی طرح‌ها اظهار کرد: علی‌رغم محدودیت‌ها و معذوریت‌هایی که وجود دارد توانستند مشکل واحدهایی که در آستانه بهره‌برداری هستند را حل کنند.

ذوالفقاری با بیان اینکه تدوین طرح تحول صنایع تبدیلی تکمیلی بخش کشاورزی در دست اقدام است، ابراز کرد: تمام برنامه‌های ما به صراحت و شفافیت برای تحول مکانیزاسیون آماده است، اولویت بندی‌ها، شاخص‌ها و هدف‌گذاری‌ها به تفکیک هر سال تا پنج سال مشخص شده است.

به گفته وی؛ لازمه انجام این طرح تامین خط اعتباری صنایع تبدیلی و تکمیلی است که امیدواریم این اتفاق بیفتد اما تا تعریف این خط اعتباری بنا بر این است که پیگیری‌های جدی تر کنیم و از سایر بانک‌ها غیر از بانک کشاورزی مطالبه شود چون بانک کشاورزی با تمام توان در خدمت بخش است.

او افزود: مطابق بندی که در قانون برنامه ششم است سایر بانک‌ها مکلف هستند ۱۵ درصد از سرمایه‌گذاری‌هایشان را در بخش کشاورزی سرمایه‌گذاری کنند و این مطالبه جدی ماست تا در بحث تامین منابع، بانک‌ها مکلف و موظف شوند تا به سرمایه گذاران این بخش خدمات دهند.

ذوالفقاری با بیان اینکه استان فارس یک استان چهار فصل و با مدیران توانمند و کشاورزان قوی است، گفت: در استان فارس محدودیت روز به روز منابع آبی وجود دارد لذا باید انرژی را بگذاریم که کشاورزی خود را مکانیزه تر و صنایع تبدیلی و تکمیلی در بخش را اضافه‌تر کنیم.

او توضیح داد: مکانیزاسیون و صنایع حلقه اول و حلقه انتها هستند.

مکانیزاسیون یعنی با آب کمتر تولید بیشتر، با سرمایه کمتر تولید بیشتر و با انرژی کمتر تولید بیشتر و باکیفیت تر انجام دهیم.

وی می‌افزاید: وقتی زنجیره و صنایع تبدیلی تکمیلی وجود داشته باشد و واحدهایی باشد که محصولات را فرآوری کند، قیمت عادلانه تری را ایجاد می‌کند، مصرف کننده محصول تولیدی را بهینه مصرف می‌کند و سوای این بخش اشتغال زایی ایجاد می‌کند.

این مقام مسئول بیان کرد: استان فارس هم در زمینه مکانیزاسیون کشاورزی از قدیم الایام جزو استان‌های مطرح بود و بدون محدودیت یک خط اعتباری مکانیزاسیون را برای استان فارس باز می‌کنیم.

او با بیان اینکه در سفر به استان فارس به پنج شهرستان سفر کره است و ۱۰ طرح مختلف را بازدید نموده، افزود: قول دادیم حداقل پیگیری‌های خود را انجام دهیم تا منتج به نتیجه شود، امیدواریم در سفر رئیس جمهور به استان یکی از مطالبه‌های بخش کشاورزی، تعریف خط اعتباری صنایع تبدیلی و تکمیلی محقق شود.

به گفته وی؛ اگر بتوانیم مصوبه ۴۰ هزار میلیارد تومانی را برای کشور داشته باشیم و بخشی از آن هم برای استان فارس می‌تواند در رفع مشکلات و مسائل واحدهای تولیدی صنایع تبدیلی و تکمیلی و توسعه واحدها موثر باشد.

ذوالفقاری با بیان اینکه طرح‌های بسته بندی، درجه بندی و صادرات می‌تواند برای سرمایه گذاران در استان فارس جاذبه خوبی داشته باشد، گفت: با توجه به وضعیت تولید محصولات این استان و فرآوری گیاهان دارویی، آینده بسیار خوبی با توجه به تنوع اقلیمی مورد انتظار است.

رئیس مرکز توسعه مکانیزاسیون و صنایع کشاورزی و غذایی وزارت جهاد کشاورزی به موضوع تامین و تخصیص تراکتورها در استان‌ها نیز پرداخت و گفت: بنا بر پیگیری‌ها مقرر شده شرکت تراکتور سازی ایران پیش بینی تولید را هر سه ماه یکبار به وزارت جهاد کشاورزی اعلام کند.

ذوالفقاری اضافه کرد: بر اساس پیش بینی‌های تولید تراکتور و بر اساس شاخصه‌های مد نظر مثل میزان تراکتور‌های فرسوده هر استان به کل مساحت اراضی استان، میزان باغات و مزارع، میزان توزیع تراکتور در بین استان‌ها تعیین و انجام خواهد شد.

  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تیم مدیریت در وب منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.