×

منوی بالا

منوی اصلی

دسترسی سریع

اخبار سایت

اخبار ویژه

امروز : دوشنبه, 17 اردیبهشت , 1403  .::.   برابر با : Monday, 6 May , 2024  .::.  اخبار منتشر شده : 0 خبر

تدابیر ویژه مالیاتی برای افزایش درآمدهای دولت، به نظر می‌رسد دولت برای تحقق درامدهای مورد نیاز خود یا جبران بخشی از کسری بودجه این روزها به دنبال راهکارهای جدید بوده، آنچه یکی از مهمترین انها افزایش درآمدهای مالیاتی دولت از کسب و کارها، همچنین دیگر مباحث مالی و تجاری است.

به گزارش بازار اصناف آنلاین: الهام صادقی: اگرچه متولیان امر این روزها تلاش دارند تا از برنامه‌ریزی‌های خورد برای مقابله با بحران اقتصادی و کاهش فشار بر مردم سخن بگویند، اما افزایش میزان مالیات در سال آینده مقوله ای است که برخی تدابیر از اجرای آن حکایت دارد، زیرا واقعیت این بوده که بخش بزرگی از درآمدهای سال آینده بودجه اتکایش به درآمدهای مالیاتی است.

موضوعی که چندی پیش هم علی رستم‌‌پور، رییس مرکز دادرسی سازمان امور مالیاتی به آن اشاره کرد؛ اینکه رقمی که در بودجه سال آینده برای درآمدهای مالیاتی در نظر گرفته شده، حدود ۷۰۰ تا ۷۵۰ هزار میلیارد تومان است و ظرفیت وصول درآمدهای مالیاتی برای سال ۱۴۰۲ تا هزار هزار میلیارد تومان هم وجود دارد.

شرایطی که از نظر بسیاری از افراد حکایت از وارد شدن فشار مالیاتی بر دوش اصناف مختلف، شاغلان و … دارد.

گوش شنوایی وجود ندارد

این در حالی بوده که بارها و بارها و به دفعات بیان شده برقراری عدالت مالیاتی، کاهش شکاف‌های طبقاتی موضوعی بوده که همواره مدنظر سیاستگذاران اقتصادی است، به این موارد باید مباحثی چون  افزایش سهم مالیات و کاهش سهم نفت در بودجه ۱۴۰۲، فراهم‌شدن زمینه‌ها برای کنترل پایدار نرخ تورم و تک‌رقمی کردن آن را نیز اضافه کرد.

با این وجود اما درنظر گرفتن تدبیر مالیاتی برای بالابردن میزان درآمد دولت باعث شده تا برخی از صاحبنظران اقتصادی از جمله جعفر خیرخواهان تاکید داشته باشند، اگرچه کارشناسان اقتصادی به دفعات درباره وضعیت اقتصادی  کشور هشدار داده‌اند ولی  باز هم به نظر می‌رسد، گوش شنوایی در دولت در این زمینه وجود ندارد، از تورم‌‌های بالا در کشور گرفته تا تعیین پایه‌های مالیاتی جدید و مالیات بر عایدی و سرمایه و غیره که نشان می‌دهد دولت امروز به دنبال گرفتن حداقل‌های زندگی از مردم است. روندی که تنها فقر را در کشور گسترش خواهد داد و سفره‌ها را کوچک‌تر می‌کنند.

افزایش پوشش اطلاعاتی و شناسایی الکترونیکی درآمدها

با این وجود به نظر می‌رسد چنین سیاستی به طور جدی مدنظر مسئولان قرار دارد، به طور مثال از جمله اصلی ترین برنامه‌های دولت در راستای تأمین منابع موردنیاز خود، افزایش پوشش اطلاعاتی و شناسایی الکترونیکی درآمدها است که طبق اظهارات وزارت اقتصاد سامانه مودیان و پایانه‌های فروشگاهی مهم‌ترین بستر اطلاعاتی و الکترونیکی سازمان امور مالیاتی برای شناسایی درآمدها خواهد بود.

بنا بر اعلام سازمان امور مالیاتی، سامانه مودیان و پایانه‌های فروشگاهی، پایه و بستری مهم برای شکل‌گیری و پیاده‌سازی قانون پایانه‌های فروشگاهی، قانون مالیات‌های مستقیم، اخذ مالیات بر مجموع درآمد و قانون مالیات بر ارزش‌افزوده است.

آنچه که کارشناسان درباره اش عنوان کرده‌اند؛ تا کنون در هشت  مرحله اجرای قانون مالیاتی بر ارزش‌افزوده ۷۰۰ هزار نفر مشمول این قانون شده‌اند؛ اما با اجرای کامل قانون پایانه‌های فروشگاهی این رقم به ۷ میلیون نفر خواهد رسید به عبارتی تعداد افرادی که از این طریق مشمول پرداخت مالیات می‌شودند ۱۰ برابر خواهد شد، افرادی که در کسب و کارهای مختلف مشغول به کار هستند.

آن هم در شرایطی که بسیاری از اقتصاددانان تاکید دارند، بسیاری از کسب و کارها دیگر تو%