×

منوی بالا

منوی اصلی

دسترسی سریع

اخبار سایت

اخبار ویژه

امروز : سه شنبه, 27 شهریور , 1403  .::.   برابر با : Tuesday, 17 September , 2024  .::.  اخبار منتشر شده : 0 خبر

عرضه ۱۵ هزار تنی میوه شب عید، ۱۰ درصد زیر قیمت بازار، مدیرعامل سازمان مرکزی تعاون روستایی با بیان این که زمان توزیع میوه شب عید از ۲۰ اسفند تا ۱۳ فروردین است، گفت: اتحادیه‌ها قیمت میوه را در هر استان تعیین می‌کنند و عرضه آن ۱۰ درصد پایین‌تر از قیمت روز به فروش می‌رسد.

به گزارش بازار اصناف آ‌نلاین به نقل از وزارت جهاد کشاورزی، محمدعلی نیکبخت مدیرعامل سازمان مرکزی تعاون روستایی در برنامه میز اقتصادی شبکه خبر در خصوص تنظیم بازار کالا‌های پرمصرف شب عید و ماه مبارک رمضان، در خصوص زمان توزیع میوه‌ تنظیم بازار شب عید گفت: زمان توزیع میوه شب عید از ۲۰ اسفند امسال تا ۱۳ فروردین ماه سال آینده است، و استان‌ها متناسب با شرایط‌شان باید در این بازه زمانی، اقدام به توزیع میوه شب عید کنند.

وی با بیان این که سیب و پرتقال، میوه ذخیره شده شب عید است، اظهار داشت: براساس دستورالعمل ابلاغ شده و توافق انجام شده، قرار شد اتحادیه‌ها، میوه را تامین کنند و با ارزیابی‌های انجام شده، قیمت میوه را ۱۰ درصد پایین‌تر از قیمت روز به فروش برسانند، تعیین قیمت نیز با نظارت کمیته استانی در داخل خود استان‌ها انجام می‌شود.

مدیرعامل سازمان مرکزی تعاون روستایی با بیان این که ذخیره‌سازی میوه شب عید توسط بخش خصوصی انجام می‌شود، افزود: طرح ذخیره‌سازی میوه شب عید از سال ۸۵ در دولت نهم آغاز شد و تاکنون ادامه دارد، امسال طرح ذخیره‌سازی براساس صلاحدید وزارت جهاد کشاورزی و ابلاغ ستاد تنظیم بازار کشور، با نظارت استانداران به بخش خصوصی واگذار شد و سازمان تعاون روستایی به عنوان مجری این طرح از سوی وزیر جهاد کشاورزی انتخاب شد و این سازمان شیوه‌ها و دستورالعمل فنی و اجرایی را به استان‌های کشور ابلاغ کرد.

به گفته وی، در طول سنوات گذشته، دولت خرید میوه شب عید را به صورت متمرکز انجام می‌داد به طوری که سازمان مرکزی تعاون روستایی به عنوان متولی محصول سیب و پرتقال را خرید و بین استان‌ها توزیع می‌کرد، اما امسال برای تامین میوه شب عید سال ۱۴۰۲، با تغییر روش اختیار به استان‌ها واگذار شد و تعیین میزان میوه مورد نیاز توسط خود استان انجام می‌گیرد.

این مقام مسوول با بیان این که تامین منابع مالی نیز بر عهده خود استان است، افزود: در گذشته تامین منابع مالی به صورت متمرکز در خود دولت تامین می‌شد، اما امروز مجری تامین میوه در داخل استان، به عنوان مباشر و با انتخاب کمیته استانی، مسوولیت تامین منابع مالی را برعهده دارد.

وی با بیان این، واگذاری مسوولیت‌ها و تصدی‌ها به بخش خصوصی یک تجربه جدید است، گفت: با نظارتی که از سوی کمیته ملی راهبردی و سازمان مرکزی تعاون روستایی انجام ‌شد کار به درستی پیش رفته است، و تاکنون ۱۵ هزار تن میوه شب عید تامین شده و در داخل استان‌ها آماده توزیع است.

نیکبخت در خصوص آمار ضرر و زیان ناشی از ذخیره‌سازی و عرضه میوه شب عید در سنوات گذشته گفت: از سال ۹۴ تا ۱۴۰۱ در طول مدت هشت سال، دولت بالغ بر هزار و ۲۸ میلیارد تومان ضرر و زیانی بوده که از محل توزیع میوه تنظیم بازار متحمل شده است.

به گفته وی، این ضرر و زیان مربوط به ۴۵۵ هزار تن سیب و پرتقال (۱۴۵ هزار تن سیب و ۳۱۰ هزار تن پرتقال) توزیع شده است.

مدیرعامل سازمان مرکزی تعاون روستایی در خصوص عرضه میوه شب عید در استان تهران گفت: برای تامین میوه شب عید استان تهران، علاوه بر سهمیه‌ای که این سازمان در نظر گرفته است، در کمیته استانی قرار شد عرضه میوه را در سازمان میادین میوه و تره‌بار انجام دهد و در کنار آن برای جلوگیری از بحران، ما نیز حدود یکهزار تن از میوه شب عید را تامین کردیم، همچنین قرار شد ۱۲۰۰ تن میوه شب عید را توسط سازمان میادین شهرداری تامین شود.

 

  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تیم مدیریت در وب منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.