×

منوی بالا

منوی اصلی

دسترسی سریع

اخبار سایت

اخبار ویژه

امروز : یکشنبه, 23 دی , 1403  .::.   برابر با : Sunday, 12 January , 2025  .::.  اخبار منتشر شده : 29 خبر

ماموریت ناوگروه ۸۶ نیروی دریایی راهبردی ارتش جمهوری اسلامی ایران از منظر علمی، اقدامی مهم و با برنامه‌ریزی و نشان‌دهنده دست بلند ایران در دور دست‌ترین دریاها بود.

به گزارش بازار اصناف آنلاین به نقل از بندر و دریا، فرمانده دانشگاه علوم و فنون دریایی امام خمینی(ره) بندر نوشهر در گفت‌وگوی اختصاصی با «ماهنامه بندر و دریا» در خصوص تحلیل آموزشی و علمی از سفر ۳۶۰ درجه ایناوگروه ۸۶ نیروی دریایی ارتش جمهوری اسلامی ایران در سال ۱۴۰۲ با ناوشکن تمام ایرانی دنا گفت: اگر بخواهیم به این مأموریت بسیار خطیر و بزرگ را که برای نخستین‌ بار در تاریخ ایران رقم خورده است از زوایای مختلف نگاه کنیم، زمان زیادی نیاز دارد ولی می‌توان گفت از منظر یک مرکز علمی و دانشگاهی، این اقدام، یک کار علمی، فکر شده و با برنامه‌‌ریزی بوده است.

امیر دریادار دوم آریا شفقت‌ رودسری افزود: قبل از اعزام ناو گروه مدت‌ها معاونت‌‌های مختلف روی این موضوع کار علمی کردند. به‌ عنوان نمونه در حوزه هواشناسی، اساتید این دانشگاه با کمک تعدادی از دوستان دیگر با بررسی اقلیم‌شناسی حدود ۶۰ سال گذشته، توانستند نرم‌‌افزاری را تهیه کنند که شناورهای ما به صورت ایمن عبور کنند.

در حوزه دریانوردی اقیانوسی، اساتید ما علاوه بر آموزش به دانشجویان، به مناطق عملیاتی رفتند و افسرانی را که بنا بود به دریا اعزام شوند، تحت آموزش قرار دادند. در حوزه حقوق دریایی، اساتید حقوق ما این آموزش‌‌ها را به افسران و فرماندهان اعزامی دوباره بازآموزی کردند.

فرمانده دانشگاه علوم و فنون دریایی امام خمینی اضافه کرد: فرانسه به ما اعتراض کرد که چرا ناوگروه ۸۶ به سواحل ما نزدیک شده؟ به آنها آدرس دادیم که مراجعه کنید به همان کتابی که خودتان نوشتید؛ در این صفحه این پاراگراف و این خط نوشته‌‌اید: «هر کسی اگر می‌تواند، به ساحل ما هرچقدر می‌تواند نزدیک شود تا از طبیعت زیبای این جزایر لذت ببرد». وقتی این پاسخ را دریافت کردند، سکوت اختیار کردند.

وی ادامه داد: انجام این مأموریت با یک شناور تمام‌ ایرانی در دل خودش مباحث آموزشی بسیار ارزشمندی را پنهان و نهفته دارد.

ناوشکن دنا را که به دست فارغ‌التحصیلان این دانشگاه با همکاری دیگر دانشگاه‌ها ساخته شده، کسانی راهبری کردند که فارغ‌التحصیل این دانشگاه بودند.

وی با اشاره به تقدیر فرمانده معظم کل قوا از این اقدام راهبردی افزود: در فرمایشات مقام معظم رهبری هم از آن به دریانوردی سخت و عبور از کانال‌های بسیار سخت مانند کانال ماژلان و دیگر نقاط تعبیر شده است. این اقدام زمانی انجام می‌شود و یک مسئول و یک فرد با اطمینان خاطر آن را انجام می‌دهد که دارای دانش تخصصی و علمی مناسبی باشد و الحمدلله امروز فارغ‌التحصیلان این دانشگاه از آن برخوردارند.

امیر دریادار شفقت‌ رودسری در خصوص ترکیب گروه اعزامی به این ماموریت نیز گفت: میانگین سنی پرسنل این ناوگروه زیر ۳۰ سال بود و از تمام استان‌های کشور یعنی از ۲۹ استان در آن پرسنل داشتیم.

تقریبا یک ایران کوچک در دل این ناو گروه به مدت حدود ۸ ماه حضور داشتند.

حتما لازم است که آنها از یک دانش مناسبی برخوردار باشند، چون بارها مشکلات فنی در دریا پیش می‌آید و این اشکالات باید توسط این افسران و درجه‌داران جوان رفع می‌شد تا ادامه مسیر داده شود.

وی در خصوص ویژگی‌های فنی این عملیات و خصوصیات شناورهای حاضر در این ماموریت توضیح داد: شناور تمام ایرانی دنا ۱۲۰۰ تا ۱۳۰۰ تن وزن دارد اما وقتی متخصصان برای اولین‌بار ‌شنیدند، گفتند این امکان پذیر نیست که دنا بتواند در این ماموریت شرکت کند چراکه حتماً باید وزن آن حداقل ۱۰۰ هزار تن به بالا باشد اما دنا یک ‌صدم آن وزنی است که بیان می‌کردند و حتماً دارایویژگی‌های خاصی است که توان این دریانوردی با ایمنی بالا را داشت.

شفقت‌رودسری افزود: در واقع در پشت پرده، دانشی وجود داشته است که آن را ساخته و از آن به نحو مطلوب استفاده کرده است؛ این کشتی بدون پهلو گیری در هیچ بندری و بدون گرفتن سوخت این دریای طولانی را به اندازه ۶۵ هزار کیلومتر، برای اولین‌بار طی کرد.

همه اینها نشان‌دهنده عزت و اقتدار ایرانی است که به برکت خون شهدای بزرگوار و لطف و تدبیر معمار کبیر انقلاب روی داد.

حضرت امام خمینی (ره) در آن برهه زمانی دستور تأسیس این دانشگاه را دادند و با حمایت‌‌های سلسله مراتب فرماندهی و نگاه بسیار وسیعی که فرماندهی معظم کل قوا در حوزه دریا دارند، این مهم فراهم شد.

فرمانده دانشگاه علوم و فنون دریایی نوشهر در خصوص توجه فرمانده کل قوا به اهمیت نیروی دریایی نیز گفت: بنده مروری بر فرمایشات رهبری از همان اوایل دهه ۶۰ تاکنون داشتم؛ ایشان همیشه تأکید بر توسعه مباحث دریایی داشته‌‌اند.

گفته می‌شود یکی از مؤلفه‌های قدرت دریایی، نگاه مسئولان و سیاسیون است که الحمدلله ما از این نعمت خوب برخورداریم.

یک زمانی همه فعالیت ما در خلیج‌فارس بود ولی امروز ناوگروه‌‌های متعددی در موقعیت‌‌های مختلف کره زمین مانند دریای سرخ و اقیانوس هند حضور دارند و ان‌شاءالله درآینده نزدیک این حضور ما پر رنگ‌‌تر در همه اقیانوس‌ها خواهد بود.

امروز شناورهای ما در دریای سرخ، خلیج عدن و دیگر نقاط برای تأمین امنیت دریایی حضور دارند و حتما این امر، لازمه توسعه و پیشرفت است که این اتفاق به برکت خون شهدا و آن نگاه عمیق رهبری است؛ یعنی اتفاق اولیه که ما از خلیج‌فارس خارج شدیم و این اعتماد به نفس را پیدا کردیم که با این شناورها به دل اقیانوس‌ها برویم.

اثبات دست بلند ایران در دور دست‌ترین دریاها با ناوگروه 86

/.

 

  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تیم مدیریت در وب منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.