رئیس انجمن پالایش نفت کشور گفت: تولید بنزین ایران در اردیبهشتماه از ۱۰۷ میلیون لیتر در روز به ۱۲۰ میلیون لیتر در روز افزایش یافته است.
به گزارش بازار اصناف به نقل از ایسنا، ناصر عاشوری امروز در نشست خبری با بیان اینکه ارزش سرمایه پالایشگاههای کشور بیش از ۱۰۰ میلیارد دلار است، اظهار کرد: در شرایط فعلی انتظار تسهیلگری و رفع موانع داریم تا این صنعت عظیم، سوددهی خود را حفظ کند.
وی با بیان اینکه پالایشگاهها در هر شرایطی در حال تولید هستند و در این زمینه کوتاهی نکزدهاند، گفت: لازم است دولت حمایت کافی داشته باشد و خود را رقیب بخش خصوصی نداند ، باید شرایط بهگونهای باشد که مردم برای آوردن سرمایهگذاری خود به بخش تولید به دولت اعتماد داشته باشند.
به گفته وی سود پالایشگاهها ۱۰۰ درصد کاهش پیدا کرده است و در این شرایط انتظار داریم دولت، مجلس و سران قوا حمایت کنند تا این صنعت بتواند به فعالیت خود ادامه دهد.
دبیرکل انجمن صنفی صنعت پالایش نفت با بیان اینکه وظیفه قانونی و ذاتی ما حمایت از صنعت پالایش نفت و همچنین سرمایه گذاری جدید در این حوزه است، اظهار کرد: اکنون گلایه ما این است که صدای این صنعت را به گوش دولت و مجلس برسانیم و از اتفاقات منفی به لحاظ حقوقی و قانونی پیشگیری شود.
عاشوری ضمن انتقاد نسبت به لایحه و دستور العمل های صادره و سخت شدن شرایط پالایشی کشور، گفت: طبق مصوبه ماده ۴۵ قانون برنامه هفتم، پنج درصد تخفیف برای صنعت مشروط شد و این در شرایطی است که اوضاع اقتصادی کشور خوب باشد و شرکتهای پالایشی سود داشته باشند تا اهداف و تکالیف خود را پیش ببرند.
وی با بیان اینکه این صنعت تعهد دارد که ۴۰ درصد سود سالانه را برای پیشرفت پروژه های جدید هزینه کند اما تصمیماتی که در زمینه تامین خوراک اتخاذ شده این امکان را نمی دهد و شاهد کاهش ۱۰۰ درصدی سود هستیم، تاکید کرد: این مساله موجب می شود تا پروژه های جدید و کیفی سازی طبق زمان بندی محقق نشود.
دبیرکل انجمن صنفی صنعت پالایش نفت با بیان اینکه مسئله دیگر ما اینکه بر اساس بند (ج) و (چ) لایحه دولت روابط مالی شرکت های مالی پالایشی با دولت پیش بینی شده اما صورتهای مالی سال ۱۴۰۳ تنظیم نشده زیرا دستورالعمل هنوز اجرا و ابلاغ نشده است، اظهار کرد: منافع ملی کشور ایجاب می کند که پالایشگاههای کشور سودده باشند، طبق بند (ج) و (چ) فروش نفت به پالایشگاهها امانی بود و فروش فراورده هم به دولت به صورت امانی بوده است و به همین دلیل ۲ درصد کارمزد اخذ می شد، اکنون این قانون اصلاح شده و فروش وزارت نفت قطعی شده است لذا دلیلی ندارد که همچنان ۲ درصد کارمزد سر جای خود باشد.
عاشوری با اشاره به فعالیت ۱۰ پالایشگاه در کشور گفت: در نمیه دوم سال ۱۴۰۲ معادل ۹۳ همت سود حاصل شد که این میزان در نیمه دوم سال ۱۴۰۳ به ۴۳ همت رسید یعنی ۱۰۰ درصد کاهش یافته و این در حالی است که ۱۸ پروژه شروع کردیم، برخی تا مرز ۵۳ درصد پیشرفت دارند و در کل این پروژه ها ۱۸.۳ میلیارد دلار سرمایه نیاز دارند، همچنین در سال ۱۳۹۳ معادل ۱۵ همت مالیات دادیم و این رقم در سال ۱۴۰۳ به ۷ همت رسیده است.
وی با تاکید بر اینکه تعداد محصولات پالایشی از ۳۷ محصول به ۴۸ محصول رسیده یعنی ۱۱ محصول جدید را تولید کردهایم، تصریح کرد: برای تولید محصولات جدید به تکنولوژی و سرمایه گذاری جدید نیاز داریم اما اگر شرایط به همین روال باشد افق روشنی دیده نمی شود.