منطقه آزاد کیش در فصل بهار ۱۴۰۴ با ثبت ۶۲.۵ میلیون دلار صادرات واقعی در برابر ۴۲.۰۶ میلیون دلار واردات، موفق به ثبت تراز تجاری مثبت ۲۰.۴۴ میلیون دلاری شد؛ شاخصی مهم که مسیر جزیره را بهسوی توسعه پایدار اقتصادی تقویت میکند.
به گزارش بازار اصناف: به نقل از فارس ، مسعود نیکافروز، معاون اقتصادی و سرمایهگذاری سازمان منطقه آزاد کیش در خصوص عملکرد تجاری این منطقه در بهار سال جاری گفت: بخش عمده این صادرات به خدمات فنی و مهندسی (۵۲.۵ میلیون دلار) و گردشگری (۹.۷۹ میلیون دلار) اختصاص دارد، در حالی که صادرات کالای تولیدی صرفاً ۲۱۰ هزار دلار از کل صادرات را تشکیل داده است.
نیکافروز با اشاره به اینکه این آمارها شامل صادرات نهایی و فاقد اقلامی چون صادرات مجدد یا خروج موقت است، افزود: بر اساس مصوبه هیأت وزیران و دستورالعمل وزارت صمت، صادرات خدمات بهویژه در حوزه گردشگری و فنیمهندسی، بهعنوان صادرات واقعی و ارزآور شناسایی میشود.
حرکت بهسوی اقتصاد خدماتمحور
وی با اشاره به استانداردهای جهانی از جمله توافقنامه GATS، تأکید کرد: صادرات خدمات در چهار قالب از جمله حضور فرامرزی، مصرف خارجی، شعب برونمرزی و اعزام نیروی متخصص تعریف میشود. کیش نیز در همین راستا با تمرکز بر زیرساختهای لازم، در حال گسترش سهم خود در بازارهای جهانی خدمات است.
تنوع در صادرات؛ نقطه قوت کیش
معاون اقتصادی و سرمایهگذاری سازمان منطقه آزاد کیش با اشاره به اهمیت تنوع در پرتفوی صادراتی مناطق آزاد گفت: برخلاف صادرات کالامحور، خدمات در کیش وابسته به یک بخش خاص نیست و همین تنوع خدمات ارزآور، مزیت راهبردی منطقه در برابر نوسانات اقتصادی را افزایش داده است.
سیاستهای تشویقی برای تقویت صادرات
نیک افروز همچنین از طراحی مکانیزمهای مشوق صادراتی خبر داد و گفت: در قالب طرح «واردات ارزان در ازای صادرات»، صادرکنندگان میتوانند به اندازه حقوق ورودی کالای صادراتی خود، از معافیتهای وارداتی برخوردار شوند؛ سیاستی که به موازات تقویت صادرات خدمات، پایه صادرات کالایی منطقه را نیز توسعه خواهد داد.
واردات هدفمند، مکمل توسعه صادرات
وی در پایان با تأکید بر رویکرد توسعهگرای سازمان گفت: واردات به منطقه با هدف تجهیز زیرساختها، ارتقای فناوری، پشتیبانی از تولید و توسعه گردشگری انجام میشود؛ حوزههایی که به صورت غیرمستقیم، نقش موثری در افزایش درآمد ارزی و تراز تجاری مثبت کیش ایفا میکنند.