×

منوی بالا

منوی اصلی

دسترسی سریع

اخبار سایت

اخبار ویژه

امروز : شنبه, 1 اردیبهشت , 1403  .::.   برابر با : Saturday, 20 April , 2024  .::.  اخبار منتشر شده : 0 خبر

 

 

کبد چرب دارید این میوه‌ها را نخورید،جلوگیری از تجمع چربی با نوشیدن قهوه، شاید باور این موضوع سخت باشد، اما مصرف مقادیر زیادی از میوه های سرشار از فروکتوز مانند کشمش، میوه های خشک می تواند منجر به التهاب و کبد چرب شود.

به گزارش اتحادیه عطار به نقل از سلامت نیوز، این به این دلیل است که قند موجود در میوه ها که به نام فروکتوز شناخته می شود، در صورت مصرف زیاد باعث ایجاد مقادیر غیر طبیعی چربی در خون می شود.

کبد شما کارهای زیادی برای شما انجام می دهد، مانند فیلتر کردن خون و تجزیه غذا. با نظارت بر رژیم غذایی خود، می توانید نفع خود را برگردانید و با یک کبد سالم و با عملکرد مناسب زندگی کنید.

آیا خوردن بیش از حد میوه می تواند روی کبد شما تأثیر بگذارد؟

هنگامی که مقادیر زیادی فروکتوز به کبد می رسد، کبد از فروکتوز اضافی برای ایجاد چربی استفاده می کند، فرآیندی که لیپوژنز نامیده می شود. در نهایت، افرادی که فروکتوز بیش از حد مصرف می کنند می توانند به بیماری کبد چرب غیر الکلی مبتلا شوند، وضعیتی که در آن چربی بیش از حد در سلول های کبد ذخیره می شود.

آیا میوه می تواند باعث کبد چرب شود؟

هیچ ارتباطی بین میوه یا سبزیجات و بیماری کبد چرب غیر الکلی در مردان و زنان میانسال وجود ندارد.

مصرف چقدر میوه زیاد شناخته می شود؟

مگر اینکه از رژیم کتوژنیک پیروی کنید یا به نوعی عدم تحمل مبتلا باشید، واقعاً دلیلی برای محدود کردن مقدار میوه‌ای که می‌خورید وجود ندارد. در حالی که اکثر مطالعات نشان می‌دهند که مقدار مطلوب دو تا پنج وعده میوه در روز است، به نظر می‌رسد خوردن بیشتر ضرری ندارد.

آیا آب میوه برای کبد مضر است؟

مصرف زیاد شربت ذرت، عسل و آب میوه ممکن است به کبد شما آسیب بیشتری وارد کند. یافته ها نشان داد که گروه فروکتوز علاوه بر افزایش وزن بیشتر، نشانگرهای بیماری عروقی و آسیب کبدی بیشتری را نسبت به گروه گلوکز نشان داده اند.

چگونه مصرف بیشتر عسل و آب میوه ممکن است به کبد شما آسیب برساند یا بدتر شود

یافته ها نشان داد که گروه فروکتوز علاوه بر افزایش وزن بیشتر، نشانگرهای بیماری عروقی و آسیب کبدی بیشتری را نسبت به گروه گلوکز نشان داد.

یافته ها نشان داد که علاوه بر افزایش وزن، گروه فروکتوز نشانگرهای بیشتری از بیماری عروقی و آسیب کبدی را نسبت به گروه گلوکز داشته است.

به گفته محققان، این نوع قند ممکن است در افزایش عوامل خطر بیماری قلبی، دیابت و سایر بیماری های مزمن نیز نقش داشته باشد. این مقاله در مجله آمریکایی فیزیولوژی – فیزیولوژی قلب و گردش خون منتشر شد.

محققان اثرات دو نوع قند را بر عملکرد متابولیک و عروق مقایسه کردند. برای این مطالعه، به موش‌های ماده علاوه بر رژیم غذایی جامد، محلول مایع گلوکز (شکلی از قند که به طور طبیعی در بدن پس از تجزیه کربوهیدرات‌ها یافت می‌شود) یا فروکتوز (قند موجود در میوه‌ها و آب میوه‌ها) داده شد.

موش‌ها محلول‌های شیرین شده را به مدت هشت هفته دریافت کردند که تقریباً معادل مصرف مقدار زیادی شکر به مدت شش سال است. موش های تغذیه شده با قند، با گروه کنترل که علاوه بر تامین غذای خود، آب آشامیدنی ساده دریافت کردند، مقایسه شدند.

آنها دریافتند که اگرچه هر دو گروه تغذیه شده با شکر، کالری بیشتری نسبت به گروه کنترل مصرف می کردند، اما کل کالری دریافتی موش های تغذیه شده با گلوکز بیشتر از موش هایی است که فروکتوز دریافت کرده اند.

مشاهدات شگفت‌انگیز دیگر این بود که محققان نوشتند: «علی‌رغم این تفاوت، تنها گروه فروکتوز افزایش قابل‌توجهی در وزن نهایی بدن نشان داد».

این موارد شامل تری گلیسیرید بالا، افزایش وزن کبد، کاهش چربی سوزی در کبد (عاملی که می تواند به کبد چرب کمک کند) و اختلال در آرامش آئورت که می تواند بر فشار خون تأثیر بگذارد، می باشد.

نتایج نشان می دهد که افزایش میزان کالری مصرفی به دلیل شیرین کننده ها تنها عامل دخیل در خطرات درازمدت سلامتی نیست.

سبزیجات برگ سبز

کلم، کلم بروکسل، اسفناج، قاصدک و بسیاری از سبزیجات دیگر حاوی گوگرد هستند که به کبد در سم زدایی بدن کمک می کند. ماده ای به نام تاراکساسین که در قاصدک یافت می شود به تحریک ترشح شیره صفرا کمک می کند و فرآیند هضم را تقویت می کند.

قهوه

مطالعات نشان داده اند که نوشیدن قهوه در حد اعتدال می تواند با جلوگیری از تجمع چربی و کلاژن از کبد محافظت کند و خطر ابتلا به سرطان کبد را کاهش دهد.

انگور

انگورهای قرمز و بنفش حاوی بسیاری از ترکیبات گیاهی مفید هستند که نمونه بارز آن رسوراترول است که سطح آنتی اکسیدان ها را افزایش می دهد و التهاب را کاهش می دهد.

بادام ها

آجیل به طور کلی و بادام به طور خاص سرشار از ویتامین E و چربی های غیراشباع هستند. اینها علاوه بر محافظت در برابر بیماری کبد چرب، به کبد در دفع کلسترول بد از بدن و کاهش فشار خون کمک می کنند.

تخم مرغ

تخم مرغ سرشار از تمام هشت اسید آمینه ضروری و کولین است که یک ماده مغذی حیاتی شناخته می شود. اسیدهای آمینه و کولین به کبد در فرآیند سم زدایی کمک می کند و سرعت متابولیسم را بهبود می بخشد.

توت ها

توت ها حاوی مواد شیمیایی گیاهی هستند که به کبد شما در برابر رادیکال های آزاد کمک می کند. نشان داده شده است که آنتوسیانین و پلی فنول ها خطر ابتلا به سرطان کبد را کاهش می دهند. توت فرنگی، زغال اخته، تمشک، هر نوع توت یک غذای فوق العاده است.

چای سبز

سرشار از ترکیبات آنتی اکسیدانی به نام کاتچین است که مصرف آن در حد اعتدال به عملکرد کبد کمک می کند و از کبد در برابر اثرات مخرب سمومی مانند الکل محافظت می کند. مصرف منظم چای سبز میزان چربی ذخیره شده در کبد را مسدود می کند و در نتیجه خطر ابتلا به بیماری کبد چرب را کاهش می دهد.

بدترین غذاها برای کبد

الکل

این در لیست غذاهای مضر برای کبد رتبه اول را دارد. هنگامی که کبد الکل را تجزیه می کند، واکنش شیمیایی حاصل می تواند به سلول های آن آسیب برساند و منجر به التهاب و زخم شود. الکلیسم مزمن مانع از جذب مناسب مواد مغذی می شود و کبد را مجبور به سمی شدن می کند.

غذاهای چرب

همبرگرها، سیب زمینی سرخ کرده، پیتزاها و غیره سرشار از چربی های اشباع شده هستند که می توانند به مرور زمان منجر به التهاب، سیروز شده و انجام کار کبد را سخت تر کنند. آنها همچنین کلسترول بد را بالا می برند و سطح کلسترول خوب را کاهش می دهند.

غذاهای شیرین

کبد قند را به چربی تبدیل می کند. ذخیره بیش از حد چربی در کبد می تواند باعث بیماری کبد چرب شود.

نوشابه و نان سفید

این ترکیبی کشنده از کربوهیدرات های تصفیه شده و مصرف بیش از حد قند است که هیچ فایده ای برای کبد شما ندارد. اینها همچنین خطر ابتلا به بیماری کبد چرب را افزایش می دهند.

اقلام نمکی

سوپ های کنسرو شده و غذاهای بسته بندی شده سرشار از سدیم هستند و منجر به احتباس مایعات اضافی در کبد می شوند و عملکرد آن را مهار می کنند.

گوشت قرمز

این ممکن است غنی از پروتئین باشد، اما بر کبد نیز تأثیر می گذارد زیرا نمی تواند این پروتئین را به راحتی تجزیه کند. تجمع پروتئین بیش از حد سمی می شود و بر کبد و مغز تأثیر منفی می گذارد.

  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تیم مدیریت در وب منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.