وی بهترین راه پیشگیری از آنفلوانزا را شستن مرتب دستها، پوشیدن لباس گرم و استفاده از ماسک در اماکن عمومی دانست و افزود: برای بهبودی هرچه سریع تر این بیماری استراحت، خواب و تغذیه نقش بسیار مهمی دارد که در صورت رعایت توصیههای تغذیه ای میتوان این بیماری را پشت سر گذاشت.
وی بهترین غذاها در این شرایط را سوپ به خصوص سوپ مرغ و گوشت عنوان و اضافه کرد: سوپ مرغ به طور سنتی به عنوان یک غذای مناسب در هنگام بیماری در نظر گرفته میشود و آب سوپ منبع خوبی از مایعات و الکترولیتها برای جلوگیری از دهیدراتاسیون است.
وی ادامه داد: مرغ پروتئین و روی بدن را تامین میکند و دارای ویتامین A به دلیل وجود هویج و ویتامین C به دلیل وجود کرفس و پیاز است که توصیه میشود از لیموی تازه یا نارنج به مقدار کم هم در سوپ خود استفاده کنید.
حقائی خوردن مایعات را نیز توصیه کرد و گفت: به دلیل تعریق و تب، بدن هنگام بیماری آنفلوانرا با کم آبی مواجه میشود که این امر میتواند بهبودی را به تعویق بیندازد، بنابراین در این دوران مایعاتی همچون آب ولرم، دمنوش زنجبیل و آویشن، آب ولرم با عسل و لیموترش و آبمیوههای طبیعی همچون آب سیب، آب پرتقال، لیمو شیرین و آب هویج باید مصرف شود.
وی خوردن غذای مقوی در زمان ابتلا به آنفلوآنزا را بسیار مهم خواند و افزود: میوه و سبزیجات منبع غنی ویتامین C و A و برای تقویت سیستم ایمنی به ویژه در هنگام بیماری مفید است.
این متخصص تغذیه و رژیم درمانی با بیان اینکه لیمو شیرین، پرتقال، شلغم، کدو حلوایی و لبو باید در برنامه غذایی روزانه مردم قرار بگیرد، اظهار داشت: از مصرف نوشیدنیهای حاوی کافئین مثل قهوه، نسکافه و نوشابه باید پرهیز کرد، چون این نوع نوشیدنیها دیورتیک بوده و منجر به کم آبی بدن شده و میتواند شرایط بیمار را بدتر کند و دوره نقاهت بیماری را نیز افزایش دهد.
حقائی ادامه داد: ویتامین D نقش مهمی در کاهش التهاب در بدن دارد که بر این اساس بهتر است در زمان شروع بیماری این ویتامین مصرف شود.
وی یادآور شد: همه افراد بالای ۱۲ سال باید ماهانه یک پرل ۵۰ هزار واحدی ویتامین D مصرف کنند و از مکمل روی نیز استفاده کنند، چون مکمل روی منجر به کاهش التهاب و تسریع بهبودی میشود، بنابراین توصیه میشود روزانه تا بهبودی کامل یک عدد مکمل روی مصرف شود.
حقائی خوردن صبحانه و مصرف پروتئین در زمان ابتلا به آنفلوآنزا را بسیار موثر خواند و با بیان اینکه به دلیل تضعیف سیستم ایمنی باید مواد پروتئینی به منظور تقویت سیستم ایمنی مصرف شود، تخم مرغ آب پز، عدس و پنیر همراه با بادام و گردو انتخابهای خوبی برای این وعده غذایی هستند.
وی توصیه کرد، اگر بیمار اشتهای لازم ندارد تا سه وعده غذایی را میل کنید، حتما” باید تعداد وعدههای غذایی خود را زیاد کند، به عنوان مثال ۶ تا هفت نوبت با حجم کم مصرف شود.