سازماندهی ۱۵ هزار دانش آموخته کشاورزی برای ارتقای تولید و بهینه سازی کشاورزی در آذربایجان شرقی، آذربایجانشرقی یکی از استانهای اثر گذار در امنیت غذایی کشور است. بویژه موقعیت خاص جغرافیایی و دسترسی استان آذربایجان شرقی به کریدور صادرات، این اثرگذاری را دو چندان کرده است.
به گزارش بازار اصناف آنلاین به نقل از تیتر یک آنلاین: علاوه براین، این استان با دارا بودن ۸۵۰ واحد تبدیلی با ظرفیت پنج و نیم میلیون تن رتبه سوم کشوری را در حوزه صنایع تبدیلی و غذایی به خود اختصاص داده و در بسیاری از حوزههای فرآوری از رتبههای بالایی برخوردار است.
افزون براین، در حال حاضر به گفته مدیر صنایع تبدیلی و غذایی سازمان جهاد کشاورزی اذربایجان شرقی، این استان در حال تبدیل شدن به قطب اول فرآوردههای گیاهان دارویی در کشور است.
در چنین شرایطی سازمان نظام مهندسی کشاورزی و منابع طبیعی آذربایجان شرقی با ۱۵ هزار عضو متخصص حوزه کشاورزی و ورود آنان به چرخه کشاورزی استان میتواند نقشی کارساز در این زمینه ایفا کند.
مهندس رضا انوری، رییس سازمان نظام مهندسی کشاورزی و منابع طبیعی استان آذربایجان شرقی در گفت وگو با پایگاه خبری تیتر یک آنلاین که در ذیل آمده است ضمن تبیین سیاستها، ظرفیتها و عملکرد این سازمان، موانع و مشکلاتی را که سازمان نظام مهندسی کشاورزی و منابع طبیعی با آن مواجه است تشریح کرد. انوری میگوید سازمان نظام مهندسی کشاورزی و منابع طبیعی هنوز به جایگاه واقعی خود که خواسته ۲۵۰ هزار فارغ التحصیل بخش کشاورزی است، دست نیافته است.
* با توجه به اینکه یکی از مهم ترین وظایف نظام مهندسی کشاورزی و منابع طبیعی، سازماندهی دانشآموختگان کشاورزی و منابع طبیعی به منظور استفاده از تخصص آنها در فعالیتهای کشاورزی و منابع طبیعی است، بفرمایید نظام مهندسی استان تا چه اندازه در تحقق این هدف موفق بوده و شما چه برنامههایی برای بهرهمندی از تخصص دانش آموختگان رشته کشاورزی و منابع طبیعی دارید؟
از جمله وظایف تصدیگریهای بخش کشاورزی به استناد قانون جامع دامپروری، قانون افزایش بهرهوری، دستورالعمل نظام گلخانه ای کشور در ارتباط با صدور مجوزها، تهیه طرح و نقشه، نظارت بر احداث و همچنین مسئولیت فنی تولید از نظر کمی و کیفی به این سازمان واگذار شده است و وظیفه سازمان بسترسازی حضور قانونمند کارشناسان و مهندسین در مزارع با اعطای صلاحیت (گرید) و پروانه اشتغال است تا این کارشناسان بتوانند نقش خود را در افزایش بهرهوری در واحدهای تولیدی ایفا کنند.
زیرساختهای مورد نیاز برای انتقال و اشاعه دانش و فنآوریهای جدید در کشاورزی در استان با راهاندازی ۸۰ مرکز خدمات کشاورزی غیر دولتی در مراکز دهستانها از سوی سازمان فراهم شده است هر مرکز به صورت تعاونی حداقل متشکل از ۷ کارشناس در تخصصهای مختلف مشغول به کارند این مراکز به صورت خوداتکا و متکی به دانش و اطلاعات و خدماتی که عرضه میکنند اداره شده و فعالیت میکنند که یکی از برنامههای مهم سازمان، توسعه این مراکز است. دانش گستری، انتقال و اشاعه فنآوریها و روشهای نوآورانه و جدید با هدف افزایش بهرهوری و توصیههای فنی در چارچوب خدمات تخصصی، برای ارایه خدمات به بهره برداران نیز از اهداف این مراکز است.
همچنین با همکاری ستاد فرمان امام (ره) و ترویج سازمان جهاد کشاورزی استان ۲۱۸ کارشناس از طریق آزمون و مصاحبه در طرح جهش تولید در دیم زارهای استان جذب شدند .