فرصت تجارت با آفریقا را از دست نمیدهیم؛ رئیس اتاق بازرگانی اصفهان برای همکاری اقتصادی میان ایران و آفریقا، استفاده از محصولات ایرانی در برابر ارزش افزوده محصولات خام آفریقا را پیشنهاد کرد.
به گزارش بازار اصناف آنلاین: مهمانان سومین اجلاس همکاریهای ایران و آفریقا در قالب فعالان اقتصادی و دیپلماتهای کشورهای آفریقایی برای نخستین بار شامگاه سهشنبه ۹ اردیبهشت ۱۴۰۴ با هدف توسعه مناسبات تجاری و معرفی ظرفیتهای اقتصادی، صنعتی و گردشگری استان اصفهان، وارد این کلانشهر شدند و به مدت ۲ روز از ۱۰ مرکز صنعتی، علمی و فناوری این استان بازدید کردند.
بیش از ۵۰ مقام قاره آفریقا در سطح وزیر و روسای اتاق بازرگانی از ۲۹ کشور آفریقایی برای حضور در این اجلاس به ایران آمدند و در این بین، چهار تن از وزرای کشورهای آفریقایی و دیگر مهمانان شامل مقامات و فعالان اقتصادی این کشورها به اصفهان رفتند.
رئیس اتاق بازرگانی، صنایع، معادن و کشاورزی اصفهان، در افتتاحیه اجلاس همکاریهای ایران و آفریقا در اصفهان ضمن خوشآمدگویی به حضار، این اجلاس را رویدادی راهبردی دانست و گفت: اجلاس ایران و آفریقا برای نخستین بار در اصفهان برگزار میشود که این انتخاب نشاندهنده جایگاه ویژه اقتصادی و فرهنگی این شهر است. این فرصت باید بهعنوان پلی برای رشد اقتصادی ایران و تقویت روابط تجاری مورد استفاده قرار گیرد.
امیر کشانی در نشست تخصصی اتاق بازرگانی اصفهان با نمایندگان اتاقهای بازرگانی حوزه آفریقا، این نشست را فرصتی برای بررسی ظرفیتهای تجاری و اقتصادی میان اصفهان و آفریقا و آغاز همکاریهای گسترده میان دو طرف دانست و گفت: در تلاشیم تا با ایجاد تفاهمنامههای جدید، روابط اقتصادی پایدار میان ایران و قاره آفریقا را گسترش دهیم.
کشانی افزود: بهعنوان کسی که آفریقا را از نزدیک دیدهام، به دوستان اصفهانی خود توصیه میکنم به این قاره سفر کنند. طبیعت بینظیر و مردم مهماننواز از ویژگیهای برجسته آفریقا هستند.
وی اضافه کرد: پیشنهاد من برای همکاری اقتصادی میان ایران و آفریقا، استفاده از محصولات ایرانی در برابر ارزش افزوده محصولات خام آفریقا است. امروز مشاهده کردید که با وجود تحریمهای سخت، تکنولوژی تولید ایران پیشرفتهای قابلتوجهی داشته است.
او خطاب به مهمانان آفریقایی تأکید کرد: پیام من را به مسئولان کشورهای خود برسانید؛ ایران دوستان روزهای سخت خود را فراموش نخواهد کرد.
کشانی، اصفهان را به عنوان شهری که نماد سود، ثبات و آرامش است معرفی کرد و گفت: اصفهان از دیرباز تاکنون نماد گفتوگو، صنعت و تجارت درخشان در مسیر جاده ابریشم بوده و از زمان مارکوپولو به عنوان نصف جهان شناخته میشود.
لزوم کاهش نگاه دولتی در اجلاس ایران و آفریقا
بنابر اعلام ستاد خبری سومین اجلاس همکاریهای ایران و آفریقا، رئیس اتاق بازرگانی اصفهان خاطرنشان کرد: بازرگانی در اصفهان تنها یک فعالیت اقتصادی نیست بلکه به عنوان بخشی از فرهنگ این شهر به شمار میرود؛ اصفهان شهر صلح و آرامش است و همزیستی مسالمتآمیز مسلمانان، مسیحیان، یهودیان و زرتشتیان در این شهر نمایانگر این مهم استت.
وی در ادامه به ظرفیتهای ویژه اقتصادی اصفهان اشاره کرد و یادآور شد: اصفهان در بخشهای مختلف اقتصادی ظرفیت و توانمندیهای بالایی دارد و باید از فرصتهای پیشرو برای توسعه صادرات و جذب سرمایهگذاری استفاده کنیم.
کشانی با بیان اینکه برگزاری نمایشگاهها و همایشهای مشترک با کشورهای همسایه میتواند به تقویت روابط تجاری و فرهنگی کمک شایانی کند، تصریح کرد: ما در تلاش هستیم تا با ایجاد بسترهای مناسب، زمینه را برای همکاریهای بیشتر فراهم و از تجربیات کشورهای همسایه بهرهبرداری کنیم.
به گفته وی، این اجلاس میتواند افقهای جدیدی برای گسترش دیپلماسی اقتصادی، جذب سرمایهگذاریهای بینالمللی و تقویت روابط فرهنگی بین اصفهان وکشورهای آفریقایی فراهم آورد.
وی با تاکید بر لزوم کاهش نگاه دولتی به این رویداد بینالمللی اظهار داشت: این مهم، فرصتی ارزشمند برای معرفی توانمندیهای صادراتی ایران است که اتاقهای بازرگانی و بخش خصوصی میتوانند نقش مؤثرتری در این رویداد ایفا کنند و شرایط مناسبی برای ارائه ظرفیتهای تجاری کشور و استان اصفهان فراهم آورند.
رئیس اتاق بازرگانی اصفهان خاطرنشان کرد: صنایع نفت، گاز، پتروشیمی، معدن، سلامت، کشاورزی، صنایع غذایی و ماشینآلات از حوزههای اصلی این اجلاس هستند.
استان اصفهان نیز پنج حوزه گردشگری، صنایعدستی، لوازمخانگی، نساجی و خدمات فنی – مهندسی را به این فهرست افزوده است.
برنامههای این رویداد شامل بازدید از ۱۲ مسیر صنعتی و تجاری، جلسات تخصصی و برنامههای فرهنگی است که به تقویت روابط دوطرفه کمک خواهد کرد.
وی افزود: قاره آفریقا با جمعیتی بالغ بر ۱.۵ میلیارد نفر و تولید ناخالص داخلی ۲.۹ دهم تریلیون دلار، از جمعیتی جوان و مصرفکننده تشکیل شده است که روزانه نیازمند کالاهای جدید و نوین هستند.
کشانی با اشاره به فرصتهای موجود در آفریقا بیان کرد: این قاره با داشتن معادن فراوان، قابلیتهای پولساز زیادی دارد که حتی در بسیاری از کشورهای اروپایی یافت نمیشود. ما این فرصتها را از دست نخواهیم داد.
وی همچنین اقداماتی از جمله برگزاری اجلاس «رؤسای اتاقهای بازرگانی کشورهای عضو گفتوگوی همکاری اقتصادی آسیا» (ACD) و «۱۰۰ تور اپراتور جهان در نصف جهان» را تجربیات موفق در حوزه گردشگری یاد کرد و افزود که برای رونق گردشگری اصفهان، باید با رویکرد جهانی عمل کنیم.