×

منوی بالا

منوی اصلی

دسترسی سریع

اخبار سایت

اخبار ویژه

امروز : دوشنبه, 8 اردیبهشت , 1404  .::.   برابر با : Monday, 28 April , 2025  .::.  اخبار منتشر شده : 14 خبر

برنامه‌ریزی برای تبدیل آفریقا به شریک راهبردی ایران؛ آفریقا را نه فقط یک بازار مصرفی بلکه یک شریک راهبردی در هندسه نوین قدرت جهانی می‌دانیم و زمان آن رسیده که ملت‌های جنوب در تاریخ معاصر قواعد بازی را خودشان بنویسند.

به گزارش  بازار اصناف آنلاین، معاون اول رئیس‌جمهور با بیان این مطلب در سومین اجلاس همکاری‌های ایران و آفریقا که با حضور رئیس جمهور و نمایندگان ۵۱ کشور آفریقایی در سالن اجلاس سران کشورهای اسلامی برگزار شد، با اشاره به تلاش‌های جمهوری اسلامی ایران برای توسعه همکاری‌های منطقه‌ای و فرامنطقه‌ای، گفت: ما توانسته‌ایم در مواجهه با چالش‌های سیاسی و اقتصادی الگوی پایدار رشد و پیشرفت را به جهانیان عرضه کنیم و در این بستر، همکاری جمهوری اسلامی ایران با کشورهای آفریقایی بر پایه اصول انسانی، عدالت محوری، کرامت ملت‌ها و اشتراکات تاریخی و تمدنی استوار و پیش خواهد رفت.

محمدرضا عارف با بیان اینکه ایران به دنبال پیوند عمیق با آفریقاست و آمادگی دارد تا تجارب، فناوری، انتقال دانش و سرمایه خود را در همه بخش‌ها با کشورهای آفریقایی به اشتراک بگذارد، افزود: آفریقا را نه فقط یک بازار مصرفی بلکه یک شریک راهبردی در هندسه نوین قدرت جهانی می‌دانیم، گفت: زمان آن رسیده که ملت‌های جنوب در تاریخ معاصر قواعد بازی را خودشان بنویسند.

عارف در ادامه افزود: ما به پیوندهای بیش از هزار ساله خود با این قاره می‌بالیم، پیوندهایی که امروز بیش از هر زمان دیگری نیازمند توسعه در چهارچوب منافع مشترک هستند و در این راستا باید گام‌های بلندی برداریم.

ما به پیوندهای بیش از هزار ساله خود با این قاره می‌بالیم، پیوندهایی که امروز بیش از هر زمان دیگری نیازمند توسعه در چهارچوب منافع مشترک هستند و در این راستا باید گامهای بلندی برداریم.

او یادآور شد که آفریقا دارای فرهنگی غنی و تاریخی پرفراز و نشیب همواره در خاطره تاریخی ملت ایران جایگاهی ویژه داشته است و ما به پیوندهای بیش از هزار ساله خود با این قاره می‌بالیم، پیوندهایی که امروز بیش از هر زمان دیگری نیازمند توسعه در چهارچوب منافع مشترک هستند و در این راستا باید گامهای بلندی برداریم.

وی خاطرنشان کرد: با الهام از رهنمودهای رهبر انقلاب مبنی بر اینکه در زمینه ضرورت گسترش همکاری‌های راهبردی با قاره آفریقا باید تلاش شود، بنابراین در دولت وفاق ملی خواهان تقویت روابط و گسترش همکاری‌های عمیق و نهادینه با کشورهای آفریقایی هستیم و در سند چشم‌انداز و برنامه هفتم توسعه کشور به گسترش همکاری با کشورهای آفریقایی تاکید ویژه شده که البته در این راستا برنامه‌ریزی شده است.

عارف تصریح کرد: در این اجلاس گرد هم آمده‌ایم برای ائتلاف ملت‌هایی که دیگر نمی‌پذیرند در حاشیه بمانند بنابراین باید در تعاملی گسترده اقدامات لازم با همکاری هم به خوبی انجام شود.

وی اضافه کرد: از آنجایی که ایران در حوزه نفت، گاز و پتروشیمی، صاحب زنجیره کامل فناوری و تولید است، بنابراین این مزیت را دارد که همکاری خود را با کشورهای آفریقایی بیش از پیش گسترش دهد.

هم اکنون محصولات پتروشیمی ما نه فقط برای صادرات، بلکه برای شتاب دادن به جهش صنعتی آفریقا نیز آماده است.

با این وجود ما می‌توانیم فراتر از فروش کالا و محصولات شریک شویم. همچنین در بخش معدن و صنایع معدنی، آماده‌ایم تا تجربه، فناوری و سرمایه خود را با شما به اشتراک بگذاریم، البته نه برای استخراج بی‌رحمانه، بلکه برای آفرینش ارزش در دل خاک‌های زرین آفریقا. در حوزه کشاورزی و امنیت غذایی نیز به دنبال پیوندی تمدنی هستیم.

بنابر اعلام ستاد خبری سومین اجلاس همکاری‌های ایران و آفریقا، معاون اول رئیس‌ جمهور گفت: برای همکاری‌های فناورانه و انتقال دانش در حوزه‌های زیرساخت‌های پیونددهنده، تسهیل تجارت و همکاری‌های مالی، سلامت و بهداشت، تقویت نهادهای هماهنگ‌کننده همکاری‌ها، گردشگری، فرهنگ و دیگر زمینه‌ها با کشورهای آفریقایی اعلام آمادگی می‌کنیم و آماده‌ایم تا در طراحی شبکه‌های انرژی پاک و برق منطقه‌ای، با آفریقا به عنوان شریکی راهبردی همکاری کنیم.

عارف اضافه کرد: قاره آفریقا، به عنوان یکی از قطب‌های نوظهور اقتصادی با تجارت سالانه بالغ بر ۱۵۰۰ میلیارد دلار و نرخ رشد متوسط ۴ درصدی که انتظار می‌رود در سال جاری به ۴.۵ درصد برسد، با منابع طبیعی غنی و جمعیتی جوان، شریکی راهبردی و ارزشمند برای جمهوری اسلامی ایران محسوب می‌شود.

معاون اول رئیس جمهور افزود: نخستین اجلاس همکاری‌های ایران و غرب آفریقا، با حضور ۱۵ کشور عضو اتحادیه اِکُواس در سال ۱۴۰۱ برگزار شد و به امضای توافقنامه‌هایی به ارزش بالغ بر یک میلیارد دلار انجامید.

این اراده مشترک، بستری برای برگزاری دومین اجلاس با مشارکت ۲۸ کشور آفریقایی را فراهم کرد. حال با تشکیل دولت چهاردهم و دولت وفاق ملی، در تلاشیم راهبرد توسعه همکاری‌ها با جهان، به دولت، دبیرخانه دائمی اجلاس همکاری‌های اقتصادی ایران و آفریقا تاسیس و فعالیت خود را آغاز کرد تا مسیر تعاملات به طور مستمر و هدفمند پیگیری شود.

پوستر + سومین اجلاس همکاری‌های ایران و آفریقا

  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تیم مدیریت در وب منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.