رئیس کل بانک مرکزی گفت: در حال حاضر سهم تسهیلات خرد از حدود ۱۳ درصد به حدود ۲۲ درصد افزایش یافته است.
به گزارش بازار اصناف به نقل از ایلنا: محمدرضا فرزین، رئیس کل بانک مرکزی، امروز در پانزدهمین گردهمایی سالانه روسای موفق شعب گفت: تسهیلات خرد در سالیان اخیر در نظام بانکی افزایش یافته است، در حال حاضر سهم این تسهیلات از حدود ۱۳ درصد به حدود ۲۲ درصد افزایش یافته است.
معتقدم تسهیلات خرد در افزایش رضایت مردمی تأثیرگذار است؛ چراکه علاوه بر بازرگانان، تجار و سرمایه داران که به واسطه دریافت تسهیلات کلان با شعب بانکها سروکار دارند، عامه مردم نیز با برای رفع نیازهای روزمره و نیازهای اساسی خود به شعب بانکها مراجعه می کنند.
وی افزود: افزایش سهم تسهیلات خرد در نظام بانکی منجر به افزایش شمولیت مالی در شبکه بانکی شده است، افزایش درجه شمولیت مالی نکته مثبتی است که محقق شده است. برای مثال در حال حاضر برای دریافت وام ازدواج در سراسر کشور، همه افراد بدون توجه به امتیاز خاصی می توانند به شعب مراجعه کنند و نسبت به دریافت این وام اقدام کنند.
فرزین خاطرنشان کرد: البته صف وام ازدواج افزایش یافته بود، دغدغه ما کاهش صف وام ازدواج بود، لذا سقف اعتبار پیش بینی شده برای وام ازدواج با همکاری مجلس شورای اسلامی افزایش یافت.
اما باید در نظر داشت که نفس اعطای وام ازدواج و تسهیلات خرد بسیار خوب و مطلوب است و به کاهش محرومیت در جامعه بسیار موثر است و شمولیت مالی را افزایش می دهد و جز اهداف بانک مرکزی است.
رئیس کل بانک مرکزی درخصوص تضامین دریافتی از مراجعین تسهیلات خرد تأکید کرد: افرادی که به منظور دریافت تسهیلات خرد مانند وام ازدواج به شعب مراجعه می کنند، بعضاً دو یا سه ضامن از سوی شعب از متقاضی درخواست می شود.
لازمه برطرف کردن بخشی از این مشکل، اعطای اختیارات بیشتر به شعب است. همانطور که در سلامت تسهیلات قابل مشاهده است، نرخ مطالبات غیرجاری تسهیلات خرد بسیار پایین تر از تسهیلات کلان است.
فرزین یادآور شد: در بخشنامه ای که از سوی بانک مرکزی ابلاغ شده است، تأکید شده است که تسهیلات خرد می تواند با یک ضامن پرداخت شود. البته باید در نظر داشت که همواره در اعطای تسهیلات این امکان وجود دارد که فردی بدحساب باشد اما باید از استثناها عبور کرد.
لذا نباید سخت گیری زیاد بر عموم مردم درخصوص دریافت تسهیلات خرد اعمال شود و باید سعی کنیم سرعت اعطای تسهیلات افزایش یابد.