×

منوی بالا

منوی اصلی

دسترسی سریع

اخبار سایت

اخبار ویژه

امروز : شنبه, 29 دی , 1403  .::.   برابر با : Saturday, 18 January , 2025  .::.  اخبار منتشر شده : 0 خبر

بحران ناترازی گاز، هر ساله با فرارسیدن فصل سرما به بحرانی جدی تبدیل می‌شود و علاوه بر کمبود انرژی، آلودگی هوا را نیز تشدید می‌کند. در حالی که ایران از بزرگ‌ترین تولیدکنندگان گاز جهان است، وزیر نفت می‌گوید برای حل این مشکل و دستیابی به اهداف برنامه هفتم توسعه، ۴۵ میلیارد دلار سرمایه‌گذاری ضروری است.

به گزارش بازار اصناف: ناترازی گاز یکی از چالش‌های اساسی ایران در حوزه انرژی است که هر ساله در فصل‌های سرد مشکلاتی مانند قطعی گاز یا افزایش مصرف سوخت‌های جایگزین در نیروگاه‌ها را به همراه دارد. این وضعیت نه‌تنها تأمین پایدار انرژی را مختل می‌کند، بلکه به دلیل استفاده از سوخت‌های آلاینده، تأثیرات منفی بر محیط زیست و کیفیت هوا نیز به جا می‌گذارد.

یکی از دلایل اصلی ناترازی گاز، مصرف بی‌رویه و ناکارآمدی در مدیریت مصرف انرژی است. ایران به‌عنوان یکی از بزرگ‌ترین دارندگان ذخایر گاز جهان، سالانه بخش عمده‌ای از تولید خود را در مصارف خانگی، صنعتی و نیروگاهی مصرف می‌کند. اما بهره‌وری پایین در بخش‌های مختلف باعث شده است که عرضه گاز نتواند پاسخگوی تقاضای روزافزون باشد.

پاک‌نژاد، وزیر نفت، با اشاره به راهکارهای رفع ناترازی گاز، بر دو محور اصلی تأکید کرده است، طبق قانون برنامه هفتم توسعه، تولید گاز باید تا پایان برنامه به روزانه یک میلیارد و ۳۸۰ میلیون مترمکعب برسد. برای تحقق این هدف، نیاز به ۴۵ میلیارد دلار سرمایه‌گذاری وجود دارد که بخش عمده‌ای از آن باید در توسعه میادین گازی و زیرساخت‌های مرتبط صرف شود.

همچنین او معتقد است کنترل مصرف افسارگسیخته انرژی از طریق راهکارهای قیمتی و غیرقیمتی یکی دیگر از اولویت‌هاست. به‌عنوان مثال، تعویض بخاری‌های کم‌بازده با حمایت بخش خصوصی و بازپرداخت سرمایه از محل صرفه‌جویی سوخت، از جمله اقدامات پیشنهادی است.

در شرایط کنونی، مصرف بالای گاز در بخش خانگی و صنعتی، نیروگاه‌ها را ناچار به استفاده از سوخت‌های آلاینده مانند مازوت و گازوئیل کرده است. این موضوع به‌ویژه در فصول سرد سال موجب تشدید آلودگی هوا در کلان‌شهرها می‌شود. پاک‌نژاد با اشاره به تجربه کشورهای پیشرفته در مدیریت آلودگی ناشی از سوخت‌های فسیلی، بر لزوم به‌کارگیری فناوری‌هایی مانند نصب فیلتر در دودکش نیروگاه‌ها تأکید کرد.

وزیر نفت همچنین تأکید کرد که هرگونه اصلاح در نظام مصرف انرژی باید با در نظر گرفتن شرایط معیشتی مردم و ارائه پیوست‌های اجتماعی و رسانه‌ای همراه باشد. به گفته او، تصمیم‌گیری‌های گذشته در این حوزه گاهی بدون توجه به این موارد بوده و پیامدهای اجتماعی نامطلوبی ایجاد کرده است.

رفع ناترازی گاز در ایران نیازمند اقداماتی فوری و راهبردی در دو حوزه افزایش تولید و مدیریت مصرف است. تأمین سرمایه‌گذاری‌های کلان، بهبود بهره‌وری انرژی و کاهش مصرف سوخت‌های آلاینده، می‌تواند به تأمین پایدار انرژی و کاهش اثرات زیست‌محیطی کمک کند.

رئیس اتحادیه تولید و صادرات نساجی و پوشاک ایران‌ می گوید: یکی دیگر از مشکلات اصناف بحث تورم است که در چند سال اخیر موجب شده است تا هزینه های تولید افزایش پیدا کند و به دلیل اینکه درآمدها همراه با تورم افزایش پیدا نکرده است در سبد کالای خانوارها سهم پوشاک کمتر شده است، بنابراین ما در بازار تاثیرات را می‌بینیم.

 

قاچاق بازار تولید داخل را تحت تاثیر قرار داد

محمد ولدخانی رئیس اتحادیه صنف بنکداران پارچه (طاقه فروشان) تهران نیز به ایرنا می گوید: در بازار شاهد پوشاک و کالای قاچاق آن هم بدون کیفیت هستیم که برای تولیدکنندگان پوشاک و عرضه‌کنندگان پارچه مشکلاتی ایجاد کرده است.

وی ادامه می دهد: افرادی که قاچاق کالا را وارد کشور می کنند مالیات، بیمه و هزینه‌های جاری تولید را پرداخت نمی‌کنند اما به اسم جنس خارجی، پوشاک بی کیفیت را در اختیار مردم قرار می دهند.

این فعال صنفی نوسان قیمت ارز را از دیگر مشکلات تولیدکنندگان می داند که باعث شده است سرمایه اولیه واحدها کم شود و در شرایط تحریمی نتوانند اقدام به خرید مواد اولیه کنند.

حمیدرضا رستگار رئیس اتاق اصناف تهران نیز افزایش نرخ ارز را علت اصلی نارضایتی واحدهای صنفی می‌داند و می‌گوید کالایی که با ارز گران تولید شود، از قدرت خرید مردم هم خارج می‌شود.

به گفته وی، تاثیر قیمت ارز خارجی بر قیمت تمام‌شده کالا در کشور ما واقعیتی انکارناپذیر است و این اتفاق به متضرر شدن تولیدکنندگان می‌انجامد، آنها در وضعیت بلاتکلیفی نسبت به شرایط کنونی به سر می‌برند و نگران هستند عرضه کالایی هستند که مواد اولیه آن را با نرخ های جدید ارز خریده‌اند.

  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تیم مدیریت در وب منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.