اختیارات ویژه ارزی به بانک مرکزی، دلار پس از چند روز جهش و یک روز سقوط، وضعیت کم نوسانی را پشت سر گذاشت، همزمان شورای هماهنگی اقتصادی قوا، اختیارات ویژهای به بانک مرکزی اعطا کرد، این اختیارات چیست و چه تاثیری بر بازار دارد؟
به گزارش بازار اصناف آنلاین به نقل از خراسان: شورای عالی هماهنگی اقتصادی سران قوا، بسته پیشنهادی بانک مرکزی که طی آن، این بانک اختیارات لازم با هدف مهار قیمت ارز و حفظ ارزش پول ملی را به دست می آورد، تصویب کرد.
اظهارات وزیر اقتصاد در این زمینه حاکی از این است که ارز صنایع صادرات محور به صورت کامل در سامانه مبادلات ارزی بانک مرکزی عرضه خواهد شد.
در این حال، دیروز رئیس قوه مجریه نقشآفرینی دستهای بیگانه در ایجاد شرایط اخیر بازار ارز را تشریح و بر آن تاکید کرد.
رئیس مجلس نیز در جلسه دیروز اظهار کرد مجلس اقدامات نظارتی درخصوص بازار ارز را از ۴۰ روز قبل انجام داده است و حتماً این موضوع را پیگیری خواهد کرد.
بازار ارز دیروز شاهد نوسان کمتری نسبت به دو روز قبل بود.
بعد از افت شدید و تا حدود ۴ هزار تومانی نرخها در بازار غیر قانونی فردایی در دو روز گذشته، نرخهای اعلامی در این بازار اندکی متعادل شد و دیروز و تا لحظه تنظیم این گزارش حول و حوش ۵۷ تا ۵۸ هزار تومان نوسان داشت.
با این شرایط، نرخها در بازار طلا که اندکی با فاصله زمانی از بازار ارز تاثیر می گیرد، نزولی شد به طوری که به گزارش اتحادیه طلای تهران، هر گرم طلا ( تا لحظه تنظیم این گزارش) با بیش از ۲۴ هزار تومان افت به ۲ میلیون و ۷۴۹ هزار تومان رسید.
هر قطعه سکه نیز افت یک میلیون و ۲۵۲ هزار تومانی را تجربه و تا ۳۲ میلیون و ۳۰۰ هزار تومان عقب نشینی کرد.
همزمان با این نوسانات، دیروز یک اتفاق جدید درخصوص بازار مبادله ارز و طلا رخ داد به طوری که در سایت مرکز مبادله ارز و طلا، تابلوهای قیمتی درهم امارات و یورو به همراه نرخ حواله دلار، یورو و درهم نیز اضافه شد.
بر این اساس، نرخ اسکناس دلار با مقداری افزایش نسبت به دو روز قبل به ۴۳ هزار و ۹۲ تومان رسید.
یورو نیز ۴۵ هزار و ۴۵۲ تومان و درهم ۱۱ هزار و ۷۳۳ تومان کشف قیمت شد.
در سوی دیگر دلار، یورو و درهم حواله نیز به ترتیب در سطوح ۳۷ هزار و ۴۷۱ تومان، ۳۹ هزار و ۵۲۳ تومان و ۱۰ هزار و ۲۰۳ تومان قیمت خوردند.
همه اینها در شرایطی بود که تسنیم، از فضای صرافیها گزارش داد با اعلام ازسرگیری فروش ارز با کارت ملی از دو روز قبل، تعداد صرافیهایی که درخصوص خرید و فروش ارز به مردم اقدام میکنند، افزایش یافته است.
طبق این گزارش، صرافیها دلار با کارت ملی را در کانال ۵۲هزار تومان به متقاضیان میفروختند.
تصویب بسته افزایش اختیارات بانک مرکزی برای مهار قیمت ارز توسط سران قوا
اما در سمت سیاستگذاری بازار ارز، دیروز خبرگزاریها گزارش دادند که بسته پیشنهادی بانک مرکزی برای دریافت اختیارات لازم با هدف مهار قیمت ارز و حفظ ارزش پول ملی در جلسه شورای عالی هماهنگی اقتصادی سران قوا تصویب شده است.
به گزارش ایرنا و فارس، شورای عالی هماهنگی اقتصادی در جلسه یک شنبه شب خود، این بسته را بررسی و تصویب کرد.
در این خصوص خاندوزی وزیر اقتصاد توضیح داد: بانک مرکزی اختیارات جدیدی نیاز داشت که بتواند در بازار ارزی مداخله کند و این اختیارات در نشست هماهنگی سران قوا شب گذشته به تصویب رسید.
خاندوزی اظهار کرد: آثار اختیارات جدید بانک مرکزی برای مداخله در بازار ارز را به زودی خواهیم دید.
وزیر امور اقتصادی و دارایی درباره الزام شرکتها و صنایع بورسی برای عرضه ارز صادراتی خود در مرکز مبادلات ارزی، گفت: قرار شد همه صنایع کشور حتی صنایع نفت و گاز زیرمجموعه وزارت نفت و صنایع بورسی از مقررات بانک مرکزی در زمینه عرضه ارز در بازار مبادلات ارز و طلا تبعیت کنند و بازگشت ارز صادراتی در بازار مبادلات انجام شود.
بنابراین گزارش، به این ترتیب پیشبینی میشود با کاهش محدودیتهای عرضه ارز به بازار مبادله، احتمال تعدیل بیشتر قیمت ارز در روزهای آینده قوت بگیرد.
رئیس جمهور: همان جریانی که اغتشاشات را راه انداخت در التهابات ارزی نقش دارد
دیروز همچنین رئیس جمهور بخشی از اظهارات خود را در دیدار نمایندگان ولی فقیه مراکز استانها به موضوع ارز اختصاص داد.
به گزارش مهر، وی با تشریح شرایط خاص کشور و همچنین دستاوردهایی از جمله افزایش فروش نفت، کنترل نسبی رشد نقدینگی و افزایش نرخ تورم، مطرح شدن احتمال قوی به صفر رسیدن کسری بودجه تا پایان امسال (برای اولین سال) و نیز گامهای جدی برای رفع ناترازی در زیرساختهای آب، برق و گاز گفت: با وجود انبوه مشکلات و کاستیها در تامین منابع که به دولت مردمی به ارث رسیده بود و نیز هزینههایی که از محل رفع ناترازیها در زیرساختهای کشور به دولت تحمیل شد، قیمت ارز تا آبان افزایش بسیار اندکی داشت، اما حالا سوال این جاست که با وجود این، جهش یک باره قیمت چگونه به وجود آمد؟!
رئیس جمهور اظهار کرد: این اتفاق می تواند علل مختلفی داشته باشد که مهم ترین آن حاصل نقشآفرینی دستهای بیگانه است.
دشمن وقتی دید سدهایی که مقابل پیشرفت ملت ایران ایجاد کرده بود در حال شکستن هستند، ابتدا بلوا و اغتشاش خیابانی به راه انداخت و وقتی با آگاهی و بصیرت مردمی در این فتنه نیز ناکام ماند، تلاش کرد با افزایش بیاعتمادی و ایجاد نارضایتی و کشاندن آن به سفره مردم اهداف خود را دنبال کند.
رئیسی با اشاره به افزایش قیمت ارز حتی در روزهای تعطیل که هیچ کسب و کار و تجارتی جریان ندارد، افزود: معلوم میشود که جهشهای ناگهانی قیمت، ارتباطی به مؤلفههای بازار و تجارت ندارد و صرفاً نتیجه انتظار تورمی و تلاش برای ایجاد تلاطم و التهاب در عرصه اقتصاد است که از خارج کشور ایجاد میشود و متاسفانه برخی نیز در داخل در آتش آن میدمند.
وی تصریح کرد: البته دولت وظیفه خود میداند که در مقابل این التهابآفرینی بایستد و تلاطمها را کنترل و آرامش و ثبات را بر بازار حاکم کند.
قالیباف: بسته پیشنهادی «ارزی» مجلس ۴۰ روز پیش به دولت ارائه شده است
موضوع نرخ ارز، اخطار یکی از نمایندگان مجلس درخصوص بازار ارز را نیز در پی داشت.
به گزارش تسنیم، قالیباف رئیس مجلس در نشست دیروز قوه مقننه، در پاسخ به این اخطار گفت: مگر کسی مانع نظارت مجلس بر دولت در بحث مربوط به ارز است؟
افتخار مجلس این است که یک ماه و نیم قبل، این شرایط را پیشبینی کرده بود و در نشست نظارتی مجلس، بسته پیشنهادی کمیسیون اقتصادی ۴۰ روز قبل به دولت و رئیس جمهور منتقل شد و ما کارمان را انجام دادیم و الان هم کارمان را انجام خواهیم داد.
وی خاطرنشان کرد: در جلسه غیرعلنی اینگونه بحث شد که یک گروه مشترک و کمیته در این خصوص با هم همفکری کنند و من بیان کردم که اگر دولت هر همفکری از مجلس میخواهد، ایرادی ندارد و ما کمک میکنیم، اما ما اقدامات نظارتی را از ۴۰ روز قبل انجام دادیم، اشکالات را گفتیم و مسائل را منعکس کردیم و حتماً این موضوع را پیگیری میکنیم.