جایگاه زنجبیل و خواص آن:
زنجبیل گیاهی گلدار از خانواده زنجبیلیان است که بعنوان گیاهی دارویی از زمان های دور به کار برده شده است .
در طب سنتی چین جایگاه باارزشی دارد.
در ایران باستان نیز این گیاه با نام ژنگویر کاربرد داشت و از ایران و کشورهای عربی به سوی غرب گسترش یافت.
ساقه (ریزوم) زنجبیل خوراکی است و خواص دارویی و درمانی زیادی دارد.
بیماری های قلبی-عروقی از علل اصلی مرگ و میر در سراسر جهان هستند .
دو فاکتور مهمی که باعث بروز آسیب های جدی و مرگبار ناشی از این بیماری ها می شوند، التهاب و استرس اکسیداتیو هستند.
زنجبیل سرشار از ترکیبات فنلی gingerols می باشد که مسئول بروز خواص ضد التهابی و آنتی اکسیدانی این گیاه است.
مسیر NF-κB یکی از مهمترین عوامل دخیل در واکنش های التهابی است.
مطالعات نشان داده اند که Gingerol باعث کاهش میزان فعالیت caspase و کاهش استرس اکسیداتیو می شود.
اجزای فعال زنجبیل باعث سرکوب فعالیت سیتوکین های التهابی نظیر TNF-α, IL-1β, IL-6 نیز می شوند.
زنجبیل باعث افزایش عملکرد مسیر Peroxisome proliferator-activated receptor (PPAR) نیز می شود که در سرکوب التهاب و استرس اکسیداتیو نقش دارد.
زنجبیل می تواند باعث کاهش آسیب های جدی و مرگبار ناشی از بیماری های قلبی-عروقی شود.