×

منوی بالا

منوی اصلی

دسترسی سریع

اخبار سایت

اخبار ویژه

امروز : یکشنبه, 14 بهمن , 1403  .::.   برابر با : Sunday, 2 February , 2025  .::.  اخبار منتشر شده : 29 خبر

پیشرفت صنعت پسته ایران در بهداشت و بسته‌بندی، عضو هیئت امنای انجمن پسته ایران با بیان اینکه ۱۰۰ درصد کانتینرهای پسته ایران شامل نمونه‌گیری و آزمایش هستند، اظهار کرد: نکته بسیار مهم این است که پسته ایران در سال‌های اخیر از نظر بهداشتی بسیار پیشرفت کرده است. در سنوات بسیار قدیم، شاید حتی پسته‌های آلوده‌ای را صادر می‌کردیم، اما در حال حاضر در انبارها و کارگاه‌های فراوری پسته، نظارت‌های بهداشتی سختگیرانه و بیشتری اعمال می‌شود.

یه گزارش بازار اصناف آنلاین به نقل از ایسنا، محمودرضا مهدوی اناری-  عضو هیئت امنای انجمن پسته ایران درباره بررسی پسته‌های ایران در اتحادیه اروپا و اعمال استانداردهای مدنظر که طی روزهای گذشته مجددا جریان‌ساز شده‌اند اظهار کرد: در جلساتی که ۱۸ و ۱۹ نوامبر مساوی با اواخر آبان ماه در اتحادیه اروپا برگزار شد، اتحادیه اروپا یک بازه زمانی ۶ ماهه را برای ایران در نظر گرفت که در خردادماه سال آینده این مهلت تمام می‌شود تا در پایان این دوره، مجددا عملکرد صادرات پسته ایران مورد بررسی و بازبینی قرار گیرد و ما امیدواریم که عملکرد صادرکنندگان به گونه‌ای باشد که از این قضیه سربلند خارج شویم.

وی با تاکید بر اینکه کانتینرهای ریجکتی تنها مختص ایران نیست و در هر صورت تعدادی از کانتینرهای ترکیه، امارات، آمریکا و… نیز ریجکت می‌شوند، افزود: تا زمانی که تعداد ریجکتی‌ها بالا نباشد، اتحادیه اروپا حساسیتی در این زمینه ندارد و تنها با نمونه‌گیری تصادفی بر بهداشتی بودن پسته وارداتی نظارت می‌کند، اما زمانی که میزان ریجکتی‌ها از حد معقول بیشتر می‌شوند، محدودیت‌ها و ممنوعیت‌هایی را اعمال می‌کند

مهدوی اناری ادامه داد: در حال حاضر ۱۰۰ درصد کانتینرهای ایران شامل نمونه گیری و آزمایش هستند و این به معنای اعمال سختگیرانه‌ ترین شرایط برای پسته ایران بوده و طبیعتا مرحله سخت تر فقط ممنوعیت کلی واردات است.

وی افزود: متاسفانه برخی از تجار بر این باور هستند که ریجکت شدن پسته صادراتی از اروپا ایرادی ندارد چون بار برگشتی به کشور با قیمت بالاتر ناشی از افزایش نرخ ارز فروش می‌رود. همانطور که طی این چندماه، قیمت دلار افزایش یافته و صادرکنندگان کانتینرهای ریجکتی به دنبال افزایش قیمت ارز منتفع هم شده‌اند! بسیار واجب است متوجه باشیم که افزایش تعداد محموله‌های ریجکتی، پیکره صنعت پسته کشور را متضرر می‌کند و لذا این دیدگاه بسیار خطرناک است.

این فعال صنعت پسته ادامه داد: وزارت جهاد کشاورزی نیز درصدد اعمال مقررات سختگیرانه‌ای برای صادرات پسته به اروپا است. مطمئن نیستیم که چقدر این قوانین تاثیر مثبت دارد، اما از جمله این قوانین و مقررات می‌توان به الزام برای داشتن پروانه بهداشتی برای صادرکنندکان اشاره کرد که همزمان‌ می‌تواند خوب ولی محدودکننده باشد.

وی افزود: از طرفی نیز به دلیل اینکه این مسئله تاکنون در روال عادی صادرات نبوده، ممکن است مدتی سرعت صادرات را مختل کند تا کسانی که خواهان صادرات هستند برای کسب پروانه اقدام کنند و این به خودی خود اقدام بزرگی محسوب می‌شود.

عضو هیئت امنای انجمن پسته ایران مطرح کرد:  مورد بعدی نیز بسته‌بندی‌های خاصی بود که پیشنهاد شد. در حال حاضر میزان تاثیر اعمال این بسته‌بندی‌ها مشخص نیست چراکه همین مسئله نیز می‌تواند بر روال صادرات خلل ایجاد کند. به هر حال تلاش این است که اخلالی در صادرات ایجاد و صادرات به اروپا ممنوع نشود.

وی درباره اینکه در اخباری مطرح شده که قوانین و محدودیت‌هایی که بر محصولات صادراتی به اروپا اعمال می‌شود، بر روی سایر بازارها نیز اعمال خواهد شد؛ گفت: بله به طور غیررسمی این مورد کاملا صحیح است چراکه وقتی بر پسته صادراتی ما به اروپا محدودیت و سختگیری‌هایی اعمال می‌شود، نظر سایر کشورها نیز به این محدودیت‌ها جذب می‌شود که شاید خواهان تبعیت از سختگیری و قوانین اروپا باشند که این به ضرر ایران است؛ بنابراین بهتر است که حساسیت‌های بهداشتی و صادراتی را بیشتر کنیم.

فعال صنعت پسته افزود: نکته بسیار مهم این است که پسته ایران در سال‌های اخیر از نظر بهداشتی بسیار پیشرفت کرده است. در سنوات بسیار قدیم، شاید حتی پسته‌های آلوده‌ای را صادر می‌کردیم اما در حال حاضر در انبارها و کارگاه‌های فراوری پسته، نظارت‌های بهداشتی سختگیرانه و بیشتری اعمال می‌شود. کشاورزان نیز علیرغم فقدان مشوق‌های مالی موثر در تلاش روزمره برای تولید پسته فاقد افلاتوکسین و فاقد باقیمانده سموم هستند. به‌طور کلی تلاش همه‌جانبه‌ای صورت می‌گیرد تا محصولات بهتر و سالم‌تری را تولید کنیم.

وی افزود: نکته مهم این است که تنها بحث آفلاتوکسین مطرح نیست. سموم مصرفی نیز در محصولات ما تاثیرگذارند. در بحث ترویج، بسیاری از کشاورزان به طور دائمی در حال آموزش هستند که چگونه پسته سالمی را با حداقل میزان مصرف سموم و یا حتی بدون سموم تولید و برداشت کرده و از محصولات ارگانیک و نهاده‌های ارگانیک برای کنترل آفات استفاده کنند

مهدوی اناری در پایان با تاکید بر اینکه شرایط نسبت به گذشته بسیار بهتر شده است، تصریح کرد: شاید بتوان گفت که انتظارات بازار اروپا هم بیش از حد سختگیرانه است. درحدی که بعضا پسته‌های صادراتی آمریکا نیز ریجکت می‌شود. البته از طرفی نیز اگر این سختگیری‌ها نبود ما به این اندازه در تولید پسته سالم حساسیت نداشتیم و این سخت‌گیری‌ها موجب شده که ما در این زمینه رشد و پیشرفت داشته باشیم.

 

  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تیم مدیریت در وب منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.