×

منوی بالا

منوی اصلی

دسترسی سریع

اخبار سایت

اخبار ویژه

امروز : جمعه, 2 آذر , 1403  .::.   برابر با : Friday, 22 November , 2024  .::.  اخبار منتشر شده : 0 خبر

عضو هیئت علمی پژوهشکده تحقیقات راهبردی مجمع تشخیص مصلحت نظام گفت: برای تقویت دانش بنیان‌های فعال در حوزه دریا، بایستی در دروس دانشگاهی نیز تجدید نظر و باز تعریفی داشته باشیم؛ همچنین احصاء کسب و ارتقاء مهارت‌های عمومی حوزه دریا نیز بایستی در قالب آموزش‌های فنی و حرفه‌ای پیگیری شود.

به گزارش بازار اصناف ، حسن بیک محمدلو در گفت‌وگو با خبرنگار اقتصادی خبرگزاری علم و فناوری آنا در خصوص مطالبه فعالان و کارشناسان بخش توسعه اقتصاد دریامحور، گفت: در دوره شهید رئیسی اقدامات مهمی در حوزه توسعه اقتصاد دریا محور انجام شد؛ مهمترین این اقدامات تمایل و خواست دولت برای فعال کردن اقتصاد دریا بود. در همین راستا در سند تحول دولت یک فصل به اقتصاد دریا اختصاص داده شد و متعاقب آن در برنامه هفتم توسعه نیز بند‌هایی هر چند حداقلی گنجانده شد.

عضو هیئت علمی پژوهشکده تحقیقات راهبردی مجمع تشخیص مصلحت نظام ادامه داد: این موضوع با ابلاغ سیاست‌های کلی توسعه دریا محور همزمان شده و نهایتا مصوبه‌ای در این خصوص از سوی هیئت وزیران صادر شد. تمام موارد ذکر شده و همچنین ارسال اساس نامه توسعه سواحل مکران که یک تکلیف چهار ساله از برنامه ششم توسعه بود، به مجلس ارسال و با فوریت به تصویب رسید و هم اکنون در کمیسیون اقتصادی در حال بررسی است.

دولت آینده باید برای اقتصاد چه کند؟

رئیس سابق کمیته توسعه دریامحور مجمع تشخیص مصلحت نظام  تصریح کرد: اولین مورد در این خصوص این است که برنامه جامع تحقق سیاست‌های کلی که هیئت وزیران تصویب نموده است موضوعات توسعه اقتصاد دریا محور را به صورت حداقلی دیده است و نتوانسته است تمامی بند‌های ۹ گانه سیاست‌های کلی را پوشش دهد. از همین رو این برنامه نیاز به ارتقا و باز نگری دارد.

وی ادامه داد: موضوع دوم به این نکته باز می‌گردد که برخی از اقداماتی که بایستی برای توسعه اقتصاد دریا محور صورت گیرد صرفا اقتصادی نیستند و جنبه‌های فرهنگی و اجتماعی و یا موضوعات فناوری و تکنولوژی دارند. به همین جهت دیگر جنبه‌های این اقدامات مورد توجه از سوی متخصصان امر قرار گیرد.

اقتصاد دریا محور

عضو هیئت علمی پژوهشکده تحقیقات راهبردی مجمع تشخیص مصلحت نظام اظهار کرد: برخی دیگر از قوانین مانند حمایت از صنایع دریایی و تشکیل شورای عالی صنایع دریایی باید حتما در قالب ارسال لایحه‌ای به مجلس شورای اسلامی تصویب شده و صرف مصوبه هیئت وزیران کافی نمی‌باشد. همچنین با توجه به این اینکه در سیاست‌های ابلاغی گذشته توجه به توسعه تمام بخش‌های صنایع دریایی وجود دارد، بایستی در موضوع تشکیل سازمان توسعه سواحل مکران که بخشی از سواحل جنوبی را شامل می‌شود، تجدیدنظر شود.

وی ادامه داد: شاید هم اکنون زمانی باشد که لازم است با تاسیس سازمان توسعه کلی سواحل کشور پیش رویم و مکران را به طور ویژه مورد توجه قرار دهیم. همچنین لازم است که دولت آینده در خصوص توسعه سواحل برنامه ریزی‌های خود را بر اساس آمار‌های اقتصادی انجام دهد؛ چرا که هم اکنون برنامه ریزی‌ها عمدتا بر اساسا برآورد است و منجر به تصمیمات شفافی نمی شود.

 

  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تیم مدیریت در وب منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.