لبنیات غیرپاستوریزه مصرف نکنید، معاون سلامت اداره کل دامپزشکی سمنان با اشاره به شناسایی هشت مورد دام با آزمایش مثبت تب مالت در استان، گفت: شهروندان برای جلوگیری از ابتلا به تب مالت، تا جای ممکن از مصرف لبنات غیرپاستوریزه پرهیز کنند.
به گزارش بازار اصناف آنلاین به نقل از ایرنا، وحید قدس روز سهشنبه به رسانهها افزود: حدود ۲۰۰ هزار راس دام امسال با پوشش ۸۰ درصدی علیه بیماری تب مالت یا بروسلوز در استان در قالب اجرای برنامه ملی پیشگیری و مقابله با بیماری بروسلوز واکسینه شدند.
وی بیان کرد: واکسیناسیون دامها از ابتدای سال ۱۴۰۳ تا پایان دی با استفاده از واکسنهای تولید داخل و به صورت رایگان توسط تیمهای دامپزشکی انجام شد و دامها ایمنسازی شدند و اجرای این برنامه تا پایان سال ادامه دارد.
بروسلوز یا همان تب مالت از جمله مهمترین بیماریهای مشترک بین انسان و دام است که موجب آلودگی جمعیت دامی و گلهها میشود و از طریق مصرف فرآوردههای لبنی غیر پاستوریزه و آلوده مصرفکنندگان را درگیر میکند.
«تب مالت» از بیماریهای مشترک بین انسان و دام است
« معاون سلامت اداره کل دامپزشکی سمنان اضافه کرد: رعایت اصول بهداشتی- قرنطینه ای توسط دامداران و پرهیز از مصرف لبنیات غیرپاستوریزه توسط شهروندان میتواند در جلوگیری از بروز تب مالت در جامعه انسانی به شکل چشمگیری تاثیرگذار باشد.
وی با بیان اینکه اجرای برنامههای واکسیناسیون به صورت مستمر در طول سال پیگیری و انجام میشود، افزود: علاوه بر انجام واکسیناسیون بیش از ۱۴ هزار و ۸۰۰ مورد آزمایش بیماری تب مالت در دامهای استان انجام شد که تعداد هشت مورد پاسخ آزمایش(رِاکتور) مثبت به دست آمد.
وی تاکید کرد: نتایج آزمایشها حاکی از کاهش ۸۷ درصدی دام مثبت در بیماری تب مالت نسبت به همین بازه زمانی در سال گذشته است.
نظارت بهداشتی «از مزرعه تا سفره» با طرح جهادی واکسیناسیون در گرمسار
این مسوول تاکید کرد: رعایت زنجیره سرد در خصوص واکسنهای دامی از اهمیت ویژهای برخوردار است، به همین دلیل استفاده از سامانه هوشمند و برخط زنجیره سرد در حمل و نقل و نگهداری واکسنها در دامپزشکی رعایت میشود.
به گفته معاون سلامت اداره کل دامپزشکی سمنان، در روستاها تیمهای مایهکوب دامپزشکی، واکسن را با استفاده از کیفهای مخصوص حمل واکسن، تا زمان تزریق به دام زنجیره سرد را رعایت میکنند زیرا این مساله از الزامهای فرآیند واکسیناسیون محسوب میشود.
به گزارش ایرنا، در استان سمنان یک میلیون و ۶۰۰ هزار راس دام سبک و ۸۰ هزار راس دام سنگین پرورش مییابد که ۶۵ درصد جمعیت دام سبک این استان مربوط به عشایر است.
۸۵۰ عامل بیماری شناخته شده بین انسان و حیوان وجود دارد.
سمنان همواره از استانهای پاک کشور در حوزه کانونهای بیماریهای دام و طیور شناخته میشود.