×

منوی بالا

منوی اصلی

دسترسی سریع

اخبار سایت

اخبار ویژه

امروز : چهارشنبه, 19 دی , 1403  .::.   برابر با : Wednesday, 8 January , 2025  .::.  اخبار منتشر شده : 1 خبر

به گزارش می‌متالز و به نقل از پایگاه خبری بازار اصناف آنلاین، «محمد آقاجانلو» رئیس هیات عامل ایمیدرو در آیین افتتاحیه ششمین جشنواره و نمایشگاه ملی فولاد ایران عنوان کرد: درباره بومی‌سازی ابتدا باید عرضه و تقاضا یعنی واحد‌های مصرف‌کننده فولاد و واحد‌های تامین‌کننده فولاد را مشخص کرد؛ طی این سال‌ها انجمن تولیدکنندگان فولاد ایران و سازمان توسعه و نوسازی معادن و صنایع معدنی ایران (ایمیدرو) تلاش کرده‌اند که این فاصله را به حداقل برسانند تا بستر مناسبی را برای سرمایه‌گذاری فراهم کنند که امیدواریم این موضوع در آینده سرعت بیشتری پیدا کند تا بتوانیم با کمک همدیگر گلوگاه‌های صنعت را پیدا کنیم؛ شاید تا چند سال پیش در صنعت فولاد، موضوع انرژی چندان برای ما اهمیت نداشت و بیشتر دغدغه تامین سنگ آهن را داشتیم، اما هم‌اکنون تامین انرژی مهم‌ترین دغدغه تولیدکنندگان فولاد شده است، بنابراین باید به این گلوگاه‌ها توجه ویژه داشت و سرمایه‌گذاری بیشتری را برای آنها انجام داد.

آقاجانلو در ادامه خاطرنشان کرد: مجموعه ایمیدرو اعتقاد دارد که باید از سمت واردات به سمت بومی‌سازی قطعات، تجهیزات، ماشین‌آلات و مهم‌تر از آن فرآیند‌ها پیش برویم. کشور ما با این ظرفیت تولید فولاد و با قرار گرفتن در بین بزرگان فولاد دنیا ضروری است تا در بحث دانش و توان مهندسی اثرگذاری بیشتری داشته باشد.

وی در ادامه افزود: با توجه به کلان روند‌هایی مانند کاهش آلایندگی و میزان تولید کربن که در سطح جهانی شاهد آن هستیم، باید متناسب با توان کشور در این راستا سرمایه‌گذاری انجام بدهیم.

مهم‌ترین اقدامات ایمیدرو در زمینه بومی‌سازی

رئیس هیات عامل ایمیدرو در ادامه با اشاره به اقداماتی که ایمیدرو طی ۵ سال گذشته انجام داده است، گفت: نخست اقدام، تدوین و ابلاغ برنامه‌ها در راستای بومی‌سازی به شرکت‌های زیرمجموعه ایمیدرو است که از سال ۱۳۹۹ تاکنون انجام شده و به منظور تحقق برنامه مورد پایش قرار گرفته است.

دوم تدوین شاخص‌های کاربردی و عملیاتی برای بومی‌سازی و ساخت داخل، سوم ایجاد و راه‌اندازی سامانه کارلینک با همکاری انجمن تولیدکنندگان فولاد و شرکت ایریسا است. اکثر شرکت‌های فولادی بزرگ و سنگ آهن در این سامانه حضور دارند. در کل تعداد ۱۴۳۰ شرکت بومی‌ساز در این سامانه حضور دارند و ۲۷ هزار قطعه بومی‌سازی شده است و تعداد ۳۰۰ نیازمندی که دارای اولویت ساخت داخل بوده، از طریق این سامانه شناسایی شده است.

اکنون با ایجاد این سامانه ارتباط خوبی بین تولیدکنندگان فولاد و مصرف‌کنندگان و سازندگان آن که شرکت‌های فنی و مهندسی هستند، شکل گرفته است. سال گذشته یک تفاهم‌نامه سه‌جانبه برای ارتقای سامانه کارلینک بر اساس استاندارد انجام شد که بین ایمیدرو، انجمن تولیدکنندگان فولاد و مرکز ملی شماره‌گذاری کالا و خدمات ایران بود.

همچنین فاز سوم آن در قالب ارتقای پلتفرم کار‌لینک با استاندارد‌های نیازمندی‌ها کلید خورده و عملیاتی شده است.

آقاجانلو ادامه داد: سایر کمک‌ها و حمایت‌هایی که ایمیدرو انجام داده، شامل بومی‌سازی دامپتراک ۱۰۶ تنی است. همچنین در زمینه کمپرسور‌های احیای مستقیم ایمیدرو ورود کرده و نخستین کمپرسور مگامدول پرد PERED امسال قرارداد آن منعقد و در مرحله ساخت قرار دارد. همچنین در بحث تامین گاز احیایی از زغال حرارتی، ایمیدرو پروژه بزرگی را آغاز کرده که به همت صنعت‌گران اجرایی می‌شود.

وی همچنین افزود: ایمیدرو در زمینه تامین برق از خروجی واحد‌های احیای مستقیم طرح‌هایی در دست اقدام دارد. با توجه به این موضوع که ۷۰ درصد گاز مصرفی صنعت فولاد در واحد‌های احیای مستقیم است، این طرح قابل توجه است. در زمینه تولید فولاد سبز نیز به سمت پایلوت آن پیش خواهیم رفت.

رئیس هیات عامل ایمیدرو ادامه داد: به همت تمام عزیزان و در راستای بومی‌سازی از سال ۱۳۹۹ تاکنون به میزان ۲.۵ میلیارد دلار صرفه‌جویی ارزی انجام شده که امسان نیز برنامه ۸۰۰ میلیون دلار صرفه‌جویی ارزی در دست اقدام است.

آقاجانلو در پایان اظهار امیدواری کرد که با تلاش صنعت‌گران امیدواریم بتوانیم بومی‌سازی را ارتقا بدهیم و ارزبری صنعت فولاد را کاهش دهیم و در زمینه ارزآوری چه در بخش تجهیزات و چه در زمینه فناوری، شاهد افزایش آن باشیم.

  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تیم مدیریت در وب منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.