براساس اعلام گمرک، در ۱۱ ماه امسال درآمد صادراتی از کالاهای غیر نفتی ۸.۸۷ درصد کاهش داشته و ارزش واردات کشور ۱۱.۱۱ درصد بیشتر شد است. همچنین چین بزرگترین مقصد صادرات و امارات متحده عربی بزرگترین مبدا واردات بخش غیر نفتی به کشور بوده است.
به گزارش بازار اصناف به نقل از ایسنا، در ۱۱ ماه سال ۱۴۰۲، میزان صادرات قطعی کالاهای غیر نفتی کشور (به استثنای نفت خام، نفت کوره، نفت سفید و همچنین بدون احتساب صادرات از محل تجارت چمدانی) بالغ بر ۱۲۴۷۵۶ هزار تن و به ارزش ۴۴ میلیون و ۸۹۰ هزار دلار بوده که در مقایسه با مدت مشابه سال قبل، افزایش ۱۱.۴۲ درصدی و کاهش ۸.۸۷ درصدی در ارزش دلاری داشته است.
همچنین میزان واردات کشور در این مدت با افزایش ۶.۴۰ درصدی در وزن و ۱۱.۱۱ درصدی در ارزش دلار در مقایسه با مدت مشابه سال گذشته با ارقام ۳۵۷۶۶ هزار تن و ۵۹ میلیون و ۸۸۴ هزار دلار، رسیده است.
کشورهای عمده مقصد صادرات کدامند؟
بر اساس این گزارش، طی ۱۱ ماه سال ۱۴۰۲، بیشترین میزان صادرات به مقصد چین، با رقمی بالغ بر ۱۲ میلیون و ۶۵۴ هزار دلار و سهم ۲۸.۱۹ درصدی از کل ارزش صادرات، کشور عراق با هشت میلیون و ۵۷۶ میلیون دلار و سهم ۱۹.۱۱ دردصدی، امارات متحده عربی با پنج میلیون و ۹۲۳ هزار دلار و سهم ۱۳.۲۰ درصدی، ترکیه با سه میلیون و ۸۱۹ هزار دلار هم ۸.۵۱ درصدی و کشور هند با ۲ میلیون دلار و سهم ۴.۴۶ درصدی، صورت گرفته است.
کشورهای عمده طرف معامله واردات کدامند؟
طی ۱۱ ماه امسال، امارات متحده عربی با اختصاص ۱۸ میلیون و ۷۶۶ هزار دلار و سهم ۳۱.۳۴ درصدی از کل ارزش واردات در جایگاه نخست کشورهای طرف معامله واردات قرار دارد.
همچنین کشور چین با ۱۶ میلیون و ۷۵۴ هزار دلار و سهم ۲۷.۹۸ درصدی، ترکیه با شش میلیون و ۷۷۵ هزار دلار و سهم ۱۱.۳۱ درصدی، آلمان با یک میلیون و ۹۳۴ هزار دلار و سهم ۳.۲۳ درصدی و هند با یک میلیون و ۷۷۳ هزار دلار و سهم نزدیک به ۳ درصدی از کل ارزش واردات، کشورهای عمده طرف معامله واردات بودهاند.
رشد ۳۴ درصدی ترانزیت خارجی
همچنین در ۱۱ ماهه سال جاری، میزان ترانزیت خارجی کشور با وزن ۱۶۱۲۲ هزار تن نسبت به مدت مشابه سال قبل ۳۴.۴۶ درصد رشد داشته است.