ساختمانها مصرف کننده ۵۰ درصد انرژی کشورند، مدیرکل دفتر مقررات ملی و کنترل ساختمان راه و شهرسازی کشور ضمن تشریحِ ویرایش مبحث ۱۹ تاکید کرد ساختمانها در کشور مصرف کننده عمده انرژی در کشورند و این رقم به ۵۰ درصد میرسد.
به گزارش بازار اصناف آنلاین به نقل از آنا، حامد مانی فر با بیان این که مقررات ملی ساختمان باید هر سه سال یک بار مورد بازنگری قرار گیرد، افزود: چالشهای اجرایی سالهای قبل باید مورد توجه قرار میگرفت و قانون به تدریج به سمت سخت گیریهای بیشتر میرود.
مدیرکل دفتر مقررات ملی و کنترل ساختمان راه و شهرسازی کشوردر ارتباط زنده تلفنی با برنامه رادیویی در مورد مبحث ۱۹ همین شیوه حاکم بوده و نمیتوان تصور کرد در حوزه انرژی هیچ اتفاقی رخ نداده است چراکه قطعا کارهای جدی صورت گرفته که عایق بندی پنجره و ساختمان از آن جمله اند ولی همه مباحث مورد نظر مبحث ۱۹ اجرایی نشده است.
قانون چگونه مبحث ۱۹ را حمایت کرده است
وی افزود: در ویرایش جدید، چالشهای ویرایش کنونی را در ۴ بخش بررسی کردیم تا دریابیم چرا ویرایش پنجم به اجرا نرسیده است و در این راستا بایدها و نبایدهای الزام آور در حوزه فنی را در نظر گرفتیم.همچنین باید مشخص شود قانون چگونه مبحث ۱۹ را حمایت کرده است و از طرفی باید به بخش اقتصادی توجه نماییم یعنی در صورت صرفه جویی و کاهش مصرف، باید انگیزههای اقتصادی را در نظر گیریم.
وی با بیان این که صرفه جویی باید به سمت مدیریت جریان انرژی در ساختمان پیش رود، افزود: باید اشکالات سیستم گرمایش و سرمایش ساختمان را سنجید و این گام مهمی در راستای کنترل انرژی در کشور است.
مانی فر از نظارت دورهای هم سخن گفت و افزود: مهندسان ناظر در طول ساخت ساختمان باید اجرای مبحث ۱۹ را کنترل کرده و در پایان کار هم باید این مهم را ارزیابی نمایند.
ویرایش مبحث ۱۹ با توجه به اقلیمهای مختلف کشور
وی گفت: در شرایط کنونی مبحث ۱۹ کاملا تدوین شده و به تجهیزات مکانیکی و تاسیسات برقی بیش از گذشته پرداخته شده است؛ چراکه ساختمانها ۵۰ درصد انرژی کشور را مصرف میکنند و ضمن مصرف برق و گاز، دوگانه سوز هستند و از این جهت ساختمان مصرف کننده انرژی در کشور است.
مانی فر سیستمهای تاسیساتی و سرمایشی را نیز عمدهترین مصرف کننده انرژی، در ساختمان عنوان کرد و افزود: در ویرایش مبحث ۱۹ به اقلیمهای مختلف کشور توجه کردیم، چون برآورد انرژی در اقلیمهای مختلف کشور متفاوت است.