راه نرفته آهنسازان برای تولیدات فناورانه، رئیس اتحادیه آهنسازان تهران با اشاره به نیاز بازار گفت: صنف آهنسازان هنوز مشارکتی با شرکتهای دانشبنیان نداشته و اقدامی نیز از سوی این شرکتها برای بهروزرسانی محصولات مورد استفاده و یا بهکارگیری روشهای جدید خدماتی در این صنف صورت نگرفته است.
به گزارش بازار اصناف آنلاین به نقل از آنا؛ از آنجایی که نیاز به ساختوساز در حال افزایش است، اطلاع از آخرین فناوریها در صنعت ساختمانسازی یکی از مهمترین موضوعات مورد توجه است. در حالحاضر فناوریهای متعددی در این زمینه وجود دارد.
یکی ازاین فناوریها بهکارگیری آهن در بخشهای متعدد ساخت یک پروژه ساختمانی، عمرانی و صنعتی است.
از این رو فعالیت در صنعت آهن همواره یکی از پرسودترین کارهاست از این رو علاقهمندان زیادی هستند که به علت اهمیت و کاربرد این صنعت اقدام به راهاندازی شغل آهنفروشی میکنند.
امروزه صنعت آهن جزو مهمترین پایههای اقتصادی بسیاری از کشورهای جهان محسوب میشود و این به دلیل اهمیت و نیازی است که انسان در جهت پیشبرد اهداف خود به آن دارد. از سازندگان ساختمان تا حفاظسازان و سایر سازهها و اقلام مورد نیاز ساختمانی، عمرانی و صنعتی در این صنف در فعالیت هستند.
اهمیت تولیدات فناورانه در صنوف وابسته به آهن
حبیبالله بشارتی، رئیس اتحادیه آهنسازان تهران به تشریح برخی از مهمترین مشکلات و موانع صنف آهنسازان پرداخت و گفت: نیاز بازار مصرف به سمت تولیدات با هزینه پایین و کیفیت بالاتر در حرکت است و این اقدام هنوز در صنوف وابسته به آهن سازان به طور جدی عملیاتی نشده است.
رئیس اتحادیه آهنسازان تهران گفت: از سازندگان ساختمان تا حفاظسازان و سایر سازندگان اقلام مورد کاربرد در ساختوساز، پروژههای عمرانی وصنعتی در این صنف فعالیت دارند که به منظور حفظ بازار باید با توجه به نیاز مشتری، سازهها و محصولات را آماده و تحویل دهند.
در این بین توجه به سلیقه مشتری و همچنین رقابت برای تولید بهتر با هزینه پایینتر، از مسائلی است که ورود دانش و تکنولوژی به این صنف را بیش از گذشته پُراهمیتتر میکند.
دانشبنیانها سهمی در بازار ندارند
بشارتی با اشاره به اینکه اعضای اتحادیه آهنسازان به فعالیتهایی مانند ساخت انواع کانالهای هوا و دریچههای کولر میپردازند و سرویسکاران خدمات فنی کولر و بخاری نیز در این حوزه مشغول به فعالیت هستند، گفت: این محصولات باید مطابق با تغییر در ساختوسازها، متحول شوند و تولیدات روز مرتبط با آنها وارد بازار شود اما متأسفانه در بسیاری از بخشها علاوه بر اینکه تغییری در ساختار تولیدی ایجاد نشده بلکه در برخی موارد کاربرد محصولات تولیدی با همان روش سنتی و به دور از تکنولوژی، مورد انتقاد مشتریان نیز قرار میگیرد. در حالی که هنوز صنوف فعال در این رسته شغلی به دلیل عدم همکاری شرکتهای دانشبنیان در مسیر تحقق تولیدات فناورانه قرار نگرفتهاند.
رئیس اتحادیه آهنسازان ادامه داد: بهطور حتم مشارکت بسیاری از مشاغل با شرکتهای دانشبنیان ضروری است، اما صنف آهنسازان هنوز مشارکتی با این نوع از شرکتها نداشته و اقدامی نیز از سوی شرکتهای دانشبنیان برای بهروزرسانی محصولات مورد استفاده و یا بهکارگیری روشهای جدید صورت نگرفته است.
وی تصریح کرد: البته باید به این نکته هم توجه کرد که حوزه فعالیت این صنف حتی در بسیاری از کشورهای دیگر هم تغییر چندانی ندارد و کشور ما در این زمینه عقب نیست.
رکود در بازار آهنسازان
این مسئول صنفی خاطرنشان کرد: متاسفانه دولت و نهادهای مربوطه نه تنها کمکی به تسهیل رفع برخی موانع نکردهاند، بلکه مشکلاتی را نیز به وجود آوردهاند.
همین موضوع روند رونق و سرعتگیری فعالیت در بازار را از فعالان این رسته صنفی گرفته است.
کاهش ساختوساز و تولیدات صنایع مختلف نیز مزید بر علت شده و رکود دراین بازار، بیش از سال گذشته شده است.
رئیس اتحادیه آهنسازان با اشاره به اینکه امروز نوع تقاضا و سلیقه متقاضیان در این بازار تغییر کرده است، گفت: باید با توجه به نیاز بازار محصولات و خدمات ارائه شود.
اگر شرکتهای دارای ایده بتوانند با خلاقیت و با استفاده از روشهای نوین چنین اقداماتی را انجام دهند قطعاً وضعیت بازار با شرایط رکود فعلی تغییر خواهد کرد.
به گفته بشارتی؛ در حال حاضر به دلیل برخی کاستیها در بخش کلان و خُرد اقتصاد، بیشتر صنایع به ویژه بخش آهنسازی در رکود کمسابقهای به سر میبرد.
محدودیتهای مالیاتی، صدور مجوز کسبوکار، گرانی هزینههای جاری و عدم تنوع در بازار از دلایل اصلی بروز مشکلات در این صنف است.