محمد کشتیآرای به خریداران طلا هشدار داد: شهروندان باید در نظر داشته باشند طلا، اولاً باید به صورت فیزیکی دادوستد شود و از واحدهایی خریداری شود که دارای مجوز اتحادیه طلا و جواهر باشند.
به گزارش بازار اصناف آنلاین به نقل از اتاق اصناف ایران، محمد کشتیآرای، عضو کمیسیون طلا، جواهر و نقره اتاق اصناف ایران طی گفتگویی با اشاره به آسیبهای شکل گرفته در جریان خرید و فروش طلای قسطی گفت: فروش طلای قسطی ممنوعتی ندارد.
این موضوع قراردادی بین خریدار و فروشنده است. چیزی که در این خصوص با آن به مشکل خوردهایم، این است که بسیاری از فروشندگان به صورت غیرمجاز فعال هستند و مجوزهای قانونی برای فعالیت دریافت نکردهاند، از همینرو شاهد بروز مشکلاتی در این باره هستیم.
توصیه ما به مردم این بوده و هست؛ با کسانی دادوستد کنند که مجوز رسمی داشته باشند، خصوصاً دادوستدهایی که در فضای مجازی در حال انجام است و غیرقانونی و فاقد مجوز هستند.
فروش کاغذی ممنوع است
وی با اشاره به سوابق معضلات شکل گرفته، ادامه میدهد: در این خصوص پیشتر فروش آنلاین و بهصورت کاغذی باب شده بود که شاکیان بسیاری داشت، برای همین ما در اتحادیه طلا و جواهر با همکاری اتاق اصناف ایران دخالت کردیم و خرید و فروش به این شیوه از سوی اتاق اصناف ممنوع اعلام شد.
پس از آن اعلام شد کسانی میتوانند فروش کاغذی داشته باشند که معادل طلایی را که دادوستد میکنند در بانک مرکزی یا یکی از بانکهای عامل سپرده داشته باشند و به این صورت از هدررفت سرمایهها جلوگیری شد.
ما همواره در این باره به مردم هشدار میدهیم و در رسانهها اطلاعرسانی میکنیم. با این حال گروهی از شهروندان به این توصیهها عمل نمیکنند و به دادوستد طلا در فضای مجازی یا واحدهای فاقد مجوز ادامه میدهند که دچار ضرر و زیان میشوند.
خرید طلا فقط فیزیکی باشد
این کارشناس بازار سکه و طلا برای پیشگیری از جرائم صورت گرفته در این باره میگوید: شهروندان باید در نظر داشته باشند طلا، اولاً باید به صورت فیزیکی دادوستد و از واحدهایی خریداری شود که دارای مجوز اتحادیه طلا و جواهر باشند.
شهروندان اگر در فضای مجازی دادوستد میکنند باید در نظر بگیرند سایت مورد نظر مجوزهای قانونی را کسب کرده باشد و از جمله اینماد داشته باشند.
در حال حاضر دادوستدهایی که در فضای مجازی فعال است، فاقد مجوز هستند و اتاق اصناف ایران پیگیر این موضوع است و با همکاری پلیس فتا این بسترها شناسایی و از فعالیت آنها جلوگیری میشود. بنابراین برای اینکه کسی متضرر نشود، باید به توصیهها توجه شود.
راستی آزمایی
کشتیآرای اظهار کرد: داشتن اینماد در سایتهای مجازی را تنها دلیل قانونی بودن فعالیت سایت مورد نظر نیست.
گستره فضای مجازی باعث افزایش دادوستد در این بستر شده است و طبیعتاً طلا هم در این چرخه دادوستد میشود. شهروندانی که قصد خرید طلا در این بستر را دارند، بدانند اینماد فقط یکی از موارد راستیآزمایی سایت مورد نظر است.
هر فردی که میخواهد در این زمینه فعالیت کند، ابتدا باید جواز کسب خرید و فروش طلا را از اتحادیه کسب کند، یعنی همه واحدها اعم از فیزیکی و مجازی باید مجوز خود را از اتحادیه طلا و جواهر کسب کنند.
وی افزود: کسی که میخواهد جواز کسب بگیرد باید یک محل فیزیکی داشته باشد، یعنی اولاً جایی داشته باشد که بتواند روی آن جواز کسب بگیرد که از فیلترهای مختلفی عبور میکند، مثل مغازههای طلافروشی که دایر است.
ثانیاً اگر کسی بخواهد علاوه بر فعالیت فیزیکی، فعالیت مجازی هم داشته باشد باید اینماد بگیرد و همزمان از اتحادیه کسب و کارهای مجازی مجوز فعالیت خود را دریافت کند، یعنی باید سه مجوز داشته باشد که بشود به آن اعتماد کرد.
عضو کمیسیون طلا، چواهر و نقره اتاق اصناف ایران تصریح کرد: شهروندان باید در نظر داشته باشند این واحدهای صنفی باید طلا را به صورت فیزیکی دادوستد کنند، نه به صورت کاغذی، چراکه دادوستد طلا به صورت کاغذی همانگونه که اشاره شده ممنوع است و افراد در صورتی صلاحیت این کار را پیدا میکنند که معادل طلایی را که دادوستد میشود در یکی از بانکهای عامل یا در بانک مرکزی سپرده داشته باشد، یعنی اگر کسی میخواهد در فضای مجازی به صورت قانونی نیم کیلو طلای آب شده بفروشد باید معادل آن، یعنی نیم کیلو طلا در بانک مرکزی یا بانکهای عامل سپرده داشته باشد.