به گزارش دنیای معدن و به نقل از پایگاه خبری بازار اصناف آنلاین، در این نشست که به ریاست «نواز احمد ویرک»، مدیر کل مواد معدنی وزارت انرژی (بخش نفت) پاکستان برگزار شد، نمایندگان هشت کشور عضو اکو شامل آذربایجان، ایران، قزاقستان، قرقیزستان، پاکستان، تاجیکستان، ترکیه و ترکمنستان گرد هم آمدند.
با توجه به پیشبینیهای بلندمدت جهانی در مورد تقاضای فزاینده در مواد معدنی و بازارهای کالاهای جدید، فرصتی بهموقع برای ذخیرهسازی و پیشبرد دستور کار منطقهای جامع در بخش مواد معدنی فراهم کرد.
فواد فرزالی بی اف، مدیر انرژی، مواد معدنی و محیط زیست دبیرخانه اکو در سخنرانی افتتاحیه خود بر ضرورت تحکیم اراده سیاسی، افزایش مالکیت و ساده سازی همکاری پروژه محور برای دستیابی به همکاری های منطقه ای موثرتر در زمینه مواد معدنی تاکید کرد.
دبیرخانه اکو نیز در مورد پیش نویس «نقشه راه پنج ساله اکو در زمینه همکاری مواد معدنی برای سال های ۲۰۲۶-۲۰۳۰» به عنوان اولین سند چارچوب جامع، فراگیر و راهنما برای همکاری های منطقه ای در زمینه مواد معدنی توضیحاتی ارائه داد.
مذاکرات بر روی یافتن راه حل های بهینه برای راه اندازی و اجرای تعدادی از طرح های پیشنهادی، به ویژه نقشه شاخص کیفیت زیست محیطی منطقه ECO (ECO-EQI)، که به دنبال بهبود مدیریت زیست محیطی و ترویج شیوه های پایدار در عملیات معدنی در سراسر منطقه است، متمرکز بود.
علاوه بر این، در این نشست، نقش حیاتی مدیریت پایدار منابع معدنی و شیوههای استخراج پایدار، دستور کار کارآمدی منابع و همچنین تحول دیجیتال در زمینشناسی مورد بحث و بررسی قرار گرفت.
پیشنهادهایی برای ادغام ابزارهای دیجیتال و هوش مصنوعی در مدیریت دادههای زمینشناسی به اشتراک گذاشته شد و بر ضرورت همکاری چندجانبه برای مقابله با چالشهای مشترک تاکید شد.
این نشست گفتوگو و همکاری بین کشورهای عضو اکو در زمینه مواد معدنی را فراهم کرد.
شرکتکنندگان موافقت کردند که اجرای طرحهای پیشنهادی را در اولویت قرار دهند و میزبانی جلسات آینده را در نظر بگیرند.