به گزارش دنیای معدن و به نقل از پایگاه خبری بازار اصناف آنلاین، دکتر حسین مدرس خیابانی در نشست قرارگاه دانشبنیان با اشاره به فرمایشات مقام معظم رهبری (مدظله العالی) در خصوص لزوم اتحاد در مقابل تهدیدهای احمقانه دشمن اظهار داشت: با هدایتهای داهیانه رهبر معظم انقلاب (مدظله العالی) باید برای حفظ استقلال و خودکفایی کشور اهتمام بیشتری داشته باشیم.
فن آوری؛ شاه بیت توسعه
وی با بیان اینکه امروز در کشور آن چیزی که می تواند تعیین کننده باشد توسعه فن آوری است، افزود: فن آوری شاهبیت توسعه است و هیچ کشوری بدون فن آوری توسعه نیافته است؛ فن آوری پیشنیاز توسعه محسوب میشود.
مدیرعامل شرکت ملی صنایع مس ایران با اشاره به بازدیدهایی که طی چند روز گذشته از شرکتهای تولیدکننده در شهرک صنعتی سدید و کارخانه نورد و آلیاژکاران رفسنجان داشته است، هدف از این بازدیدها را شناسایی تولیدکنندگان و سازندگان داخلی عنوان کرد و گفت: بررسی ظرفیتها و تواناییهای شرکتهای داخلی که توانایی پاسخ به نیازهای ملی مس را دارند، از دیگر اهداف این بازدیدها بوده است.
وی افزود: به طور مثال، پمپها و الکتروپمپهایی که در طرحهای توسعهای مورد نیاز شرکت متمم هستند، میتوانند از طریق تولیدکنندگان داخلی تأمین شوند.
مدیرعامل شرکت ملی صنایع مس ایران تأکید کرد: رویکرد شرکت ملی مس همواره حمایت از تولید داخل و داخلیسازی بوده است و ارتباط مجتمعهای تولیدی این شرکت با سازندگان داخلی باید تقویت شود.
دکتر مدرس خیابانی با بیان اینکه مهمترین مؤلفه قدرت، فن آوری و توان تولید است، خاطرنشان کرد: باید نقش خود را در زنجیره تأمین جهانی افزایش دهیم. اگر به دنبال اقتدار جمهوری اسلامی ایران هستیم و با توجه به فرمایشات صریح مقام معظم رهبری (مدظله العالی) باید به سمت تولید داخلی حرکت کنیم و سطح فناوری و دانش علمی روز را افزایش دهیم.
وی با اشاره به حضور مدیرعامل و اعضای هیئتمدیره شرکت مس کرمان زمین در جلسه، اظهار کرد: اکوسیستم نوآوری صنعت مس شامل صندوق نوآوری، صندوق CVC، مرکز نوآوری و کمیته پژوهشی است، اما برای اجرای اهداف تعیینشده نیاز به بازوی اجرایی داریم که در همین راستا شرکت معدنی مس کرمان زمین برای ایفای این نقش در نظر گرفته شده است و حمایت های لازم از آن صورت خواهد گرفت.
مدیرعامل شرکت ملی مس ایران با بیان این که شرکت کرمان زمین مأموریت دارد تا در محورهای بازیافت مواد ارزشمند از باطله های معدنی، استحصال فلزات از لجن آندی، مواد شیمیایی و کاتالیستها فعالیت خود را آغاز کند، افزود: باید شرکتهای دانشبنیانی را که توانایی و فناوری لازم را دارند، شناسایی کرده و مذاکرات لازم را برای تأمین نیازهای صنعت مس در این محورها به نتیجه برساند.
وی افزود: ما به دنبال احداث کارخانه استحصال فلزات اساسی از لجن آندی هستیم. همچنین میتوانیم غبار خروجی کوره های ذوب که حاوی مس است را استحصال کنیم. شرکت کرمان زمین باید روی این محورها متمرکز شود.
جلوگیری از واردات مواد شیمیایی قابل تولید در داخل
دکتر مدرس خیابانی با تأکید بر جلوگیری از واردات مواد شیمیایی، گفت: شرکتهایی در کشور وجود دارند که توانایی تولید مواد شیمیایی مورد نیاز ما را دارند و از پتانسیل لازم برای این کار برخوردار هستند؛ به طور قطع واردات مواد شیمیایی که امکان داخلیسازی آن وجود دارد، اشتباه است.
وی همچنین درباره تأمین کاتالیستهای مورد نیاز صنعت مس گفت: باید بهطور ویژه روی این موضوع کار شود در حالی که میتوان این نیاز را از طریق تولیدکنندگان داخلی تأمین کرد، اجازه ندهیم ارز از کشور خارج شود.
مدیرعامل شرکت ملی مس ایران تأکید کرد: اجازه نمیدهم برای خرید تجهیزات ارز از کشور خارج شود؛ باید از تولیدکننده داخلی حمایت کنیم.
وی در ادامه با اشاره به موافقت هیات مدیره شرکت مس در خصوص ایجاد شهرک تخصصی صنایع پایین دستی مس در رفسنجان گفت: اقدامات برای خریداری زمین در منطقه ویژه اقتصادی رفسنجان صورت گرفته است.
آمادهسازی پیوست فناوری طرح کیمیا
در این جلسه، غلامرضا ملاطاهری، معاون برنامهریزی و راهبردی شرکت ملی مس، با اشاره به اینکه شرکت کرمان زمین قرار است بازوی اجرایی توسعه فناوری شرکت ملی مس باشد و به اکوسیستم نوآوری متصل شود، اعلام کرد: پیوست فناوری طرح کیمیا آماده شده است و بهزودی در شورای راهبردی ارائه و پس از تأیید، ابلاغ خواهد شد.
در ادامه جلسه، با توجه به پیشنهادات مطرحشده، مقرر شد که سازوکاری برای جلوگیری از واردات اقلامی که امکان تولید داخلی آنها وجود دارد، ایجاد شود. همچنین، فرایندی برای صدور «مهر عدم ساخت» تعیین گردد تا از واردات محصولات قابلتولید در داخل جلوگیری شود و حمایت از تولید داخلی بهصورت نظاممند دنبال شود.
همچنین گزارش «کاربرد فن آوری های برتر و روش های نوین در حفاری، استخراج، اکتشاف و تغلیظ» مورد بررسی قرار گرفت.