درحالی طبق گزارش بانک مرکزی، بانک مسکن به ۱۴ مشتری حقیقی و حقوقی خود بیشترین تسهیلات را پرداخت کرده که وضعیت وصول مطالبات از گروه عظام در هالهای ابهام قرار دارد.
به گزارش بازار اصناف آنلاین به نقل از تسنیم، تازهترین آمار بدهکاران کلان بانکی که توسط بانک مرکزی منتشر شده، مربوط به پایان آذرماه سال جاری است.
در این گزارش، فهرستی از بدهکاران بانکهای مختلف از جمله بانکهای شهر، اقتصاد نوین، رفاه کارگران، سرمایه، پست ایران، توسعه صادرات، خاورمیانه، کارآفرین، کشاورزی، ایرانزمین، آینده، دی، سینا، ایران ـ ونزوئلا، گردشگری، ملی، پاسارگاد، سامان، مؤسسه اعتباری ملل، پارسیان، تجارت، توسعه تعاون، صنعت و معدن، مسکن، سپه، صادرات و ملت تا پایان پاییز امسال منتشر شده است.
براساس اطلاعات منتشرشده، مانده اصل تسهیلات و بدهی جاری مشتریان بانک مسکن در پایان آذرماه به رقم ۸۲۶,۷۴۹,۶۶۷,۶۶۳,۶۵۴ ریال رسید. همچنین مانده اصل تسهیلات و بدهی غیرجاری مشتریان این بانک در همان تاریخ ۱۳۲,۸۲۷,۸۷۳,۳۹۷,۷۰۰ ریال گزارش شده است.
در بین مشتریانی که بدهی غیرجاری به بانک مسکن دارند، تعدادی از افراد و شرکتها حضور دارند که از جمله آنها میتوان شرکت عمران شهر جدید پردیس، گروه عظام، مُدَلَل، نوذری، شرکت سهامی پشتیبانی امور دام کشور، نیکپی سرای ایرانیان، مرتضی صدفی، شرکت سازهکاران یکم، ساختمانی ارش افرا بتن، بهروز، شرکت پویان بتن سامان و بنیاد مسکن انقلاب اسلامی، عمران شهر جدید پرند، هاشم سلیمانیفر، آریان نوینسازان راهور، گروه ملی فولاد ایران (آریا)، جمشید برزگر، ایمنسازان عرش، عمرانی کوزو پارس و مسکن تدبیرنگر پویا اشاره کرد.
علاوه بر بدهیهای غیرجاری، بانک مسکن به برخی از مشتریان خود بیشترین تسهیلات را اعطا کرده است. از جمله این مشتریان میتوان به «گروه عظام»، «حسین رحمتی»، «سیدیحیی بلوری ابراهیمی»، «مهدی کریمی»، «ایمنسازان عرش»، «بینالملل نصر کردستان»، «سما سد»، «انرژی سازه آبان»، «ادارهکل بنیاد شهید»، «عمرانی کوزو پارس»، «پیوند آرمه»، «سازهکاران ایلام»، «کیسون» و «بنیاد مسکن انقلاب اسلامی» اشاره کرد.
رای قطعی علیه گروه عظام
در این راستا، مدیرعامل وقت بانک مسکن در آذرماه سال ۱۴۰۲ در گزارشی به پیگیریهای قضائی برای پروندههای مربوط به بدهکاران کلان بانکی خبر داد.
حسینی در اینباره گفته بود: پروندههای مربوط به «ابربدهکاران بانکی»، که مدت ۱۳ سال در جریان دادگاهها قرار داشتند، بهطور مؤثر پیگیری شده و رای قطعی در این زمینه صادر شده است.
وی تاکید کرد: این رای نه تنها به نفع بانک مسکن بلکه به نفع تمامی شبکه بانکی کشور نیز به اجرا درآمده است.
وی با بیان اینکه گروه عظام یکی از پروندههای شبکه بانکی است، ادامه داد: بعد از صدور رای به میزان یک میلیارد و ۶۰۰ میلیون درهم محکومیت این گروه شده و به عبارتی ۲۲ همت به نفع سیستم بانکی شده است.
ابهام در دعاوی حقوقـی بانک مسکن
بر اساس گزارش سازمان حسابرسی کشور از بانک مسکن که مربوط به ۱۲ ماه سال ۱۴۰۲ است از تداوم ابهام در دعاوی حقوقـی این بانک از جمله وصول مطالبات از گروه عظام خبر داده است.
در این گزارش آمده است؛ «پیگیریهای حقوقـی بانک برای وصول مطالبات اعتبار اسنادی معوق گروه عظام شامل مبلغ ۴۲۷ میلیون درهم بابت اصل و ۱۴۵۶۷ میلیارد ریال بابت وجه التزام به نتیجه نرسیده است.
همچنین بابت دعاوی مطروحه شرکتهای ماتریکس، جنرال تریدینگ، سانیدو تریدینگ و تریپل A در کشور امارات علیه بانک مسکن مبلغ ۱۲۷ میلیون درهم معادل ۸۴۱۴ میلیارد ریال رای قطعی و اجرائیه صادر شده است. بانک مسکن نیز متقابلاً در مراجع قضایی داخلی علیه شرکتهای مذکور اقامه دعوی کرده که تاکنون به نتیجه نرسیده است.»