×

منوی بالا

منوی اصلی

دسترسی سریع

اخبار سایت

اخبار ویژه

امروز : پنج شنبه, 1 آذر , 1403  .::.   برابر با : Thursday, 21 November , 2024  .::.  اخبار منتشر شده : 0 خبر

آشنایی با نکات سلامتی در سفرهای دریایی؛ بشر امروزی می‌تواند برای انجام سفر خود از انواع و اقسام وسایل مسافرتی استفاده کند. با اینکه عده بسیار زیادی از گردشگران و مسافران جهان ترجیح می‌دهند برای سفر به نقاط دورتر از هواپیما و سفر هوایی برای مسافرت خود بهره‌مند شوند تا در کوتاه‌ترین زمان ممکنه به مقصد موردعلاقه‌شان دست پیدا کنند اما در این بین کسانی هستند که خیلی زمان رسیدن به مقصد مورد نظرشان برایشان اهمیت ندارد و صرفا به دنبال زیبایی‌های موجود در مسیر سفر خود هستند که خوب قطعا دریا از زیبایی بی حدوحصری برخوردار است. سفر برای چنین کسانی در حقیقت به مفهوم رسیدن به مقصد مشخصی نیست و صرفا با خارج شدن از خانه، سفر و ماجراجویی برای این گونه از گردشگران آغاز می‌شود. پس اگر شما نیز از جمله کسانی هستید که عاشق انجام سفرهای دریایی با کشتی و یا قایق‌های مسافرتی هستید، پیشنهاد می‌کنیم در ادامه این مطلب با نکات سلامتی در سفرهای دریایی آشنا شوید.

به گزارش  بازار اصناف و به نقل ازربندر و دریا، بشر امروزی می‌تواند برای انجام سفر خود از انواع و اقسام وسایل مسافرتی استفاده کند. با اینکه عده بسیار زیادی از گردشگران و مسافران جهان ترجیح می‌دهند برای سفر به نقاط دورتر از هواپیما و سفر هوایی برای مسافرت خود بهره‌مند شوند تا در کوتاه‌ترین زمان ممکنه به مقصد موردعلاقه‌شان دست پیدا کنند اما در این بین کسانی هستند که خیلی زمان رسیدن به مقصد مورد نظرشان برایشان اهمیت ندارد و صرفا به دنبال زیبایی‌های موجود در مسیر سفر خود هستند که خوب قطعا دریا از زیبایی بی حدوحصری برخوردار است. سفر برای چنین کسانی در حقیقت به مفهوم رسیدن به مقصد مشخصی نیست و صرفا با خارج شدن از خانه، سفر و ماجراجویی برای این گونه از گردشگران آغاز می‌شود. پس اگر شما نیز از جمله کسانی هستید که عاشق انجام سفرهای دریایی با کشتی و یا قایق‌های مسافرتی هستید، پیشنهاد می‌کنیم در ادامه این مطلب با نکات سلامتی در سفرهای دریایی آشنا شوید.

نکات مهم در انجام سفرهای دریایی

سفر کردن از طریق جریان‌های آبی در کنار بهره‌مندی از لذت‌های منحصربه‌فرد و کسب کردن تجربه‌های ناب دارای محدودیت‌هایی است که البته شرکت‌های کشتیرانی در سراسر دنیا نیز بیکار ننشسته و پیوسته به دنبال تامین امکانات رفاهی بیشتر برای مسافران خود هستند. با تمام این‌ها، بقای سلامت جسمانی شما در هر نوع سفری از جمله مواردی مهم و ضروری است که بایستی پیش از هر کسی، به فکر میزان سلامت بدنتان باشید!

مراجعه به پزشک قبل از انجام سفر

از نکات سلامتی در سفرهای دریایی و همچنین هر نوع سفر زمینی و هوایی دیگر، رجوع به پزشک مربوطه جهت معاینه و اطمینان از سلامت جسمانی و روحی است و بهتر است هر گردشگر و مسافری حتما پیش از انجام سفر خود، این کار را انجام دهد تا در صورت عدم وجود هیچ‌گونه مشکلی بتواند با آسودگی خاطر بیشتری به فکر لذت بردن از کلید زدن برنامه مسافرتی خود باشد. شایان ذکر است در صورت مراجعه به پزشک و ارائه شرایط سفر آتی خود به او، می‌توانید از وی برای انجام سفر دریایی‌تان قرص ضد دریازدگی و یا در صورت سفر به نقاط خاصی از دنیا که احتمال وجود بیماری‌های خطرناکی در آن هست، خود را واکسینه کرده و به این طریق سلامت خود را حفظ کنید.

تامین آب مورد نیاز بدن

جالب است حتی در عالمی از آب هم باید به فکر تامین آب مورد نیاز بدن خود باشید. همیشه یادتان باشد چه در خانه و ساکن باشید و چه در جنب‌وجوش و سفر، باید هر روز به مقدار مناسبی آب آشامیدنی که عاری از هرگونه میکروب و کثیفی باشد را مصرف کنید تا به این طریق وضعیت جسمانی خود را همیشه در حالتی نرمال قرار دهید. آب مایع حیات است و ضرورت استفاده از این مایع بی‌رنگ و بدون بو در طول هر نوع سفری چه هوایی باشید و چه زمینی و دریایی از اهمیت به‌مراتب بالاتری برخوردار خواهد بود. همچنین مسافران دریایی توجه داشته باشند که نوشیدن یا همراه بردن هر نوع نوشیدنی در طول انجام سفرهای دریایی مجاز نبوده و شرکت‌های کشتیرانی همچون خطوط هواپیمایی از قوانین خاص و جدی در این خصوص برخوردار هستند.

کنترل مشکل دریازدگی

یکی از بدیهی‌ترین مشکلاتی که برای مسافران دریایی خصوصا آن‌هایی که برای نخستین بار از کشتی و دریا برای رسیدن به مقصد مورد نظرشان استفاده می‌کنند، احتمال ایجاد شرایط دریازدگی است که البته برای رفع این مشکل راه‌های زیادی دیده می‌شوند که شاید برجسته‌ترین آن، استفاده از قرص‌های ضد دریازدگی محسوب شود. با این حال شما می‌توانید با همراه داشتن عینک‌های مخصوص دریازدگی، منحرف کردن ذهنتان به چیزهای جذاب جهت فراموشی حس و حال داخلی‌تان و همچنین دراز کشیدن و انجام فرایند دم های کوتاه و بازدم‌های عمیق تا حد زیادی به برطرف شدن این مشکل در طول سفرتان کمک کنند. از قلم باز نماند در سفرهای دریایی بایستی قدری زمان به بدنتان جهت سازگاری با شرایط مسافرت بدهید و اگر بعد از گذشت زمانی نسبتا بلند همچنان درگیر دریازدگی بودید، توصیه می‌کنیم به پزشک حاضر در کشتی‌های مسافرتی حتما مراجعه کنید.

دقت در سلیقه غذایی

از دیگر نکات سلامتی در سفرهای دریایی، توجه به خورد و خوراک یا بهتر است بگوییم دقت در سلیقه غذایی‌تان است که هم سبب بهبود کلی شرایط جسمانی و روحی‌تان خواهد شد و هم از بروز مشکلاتی همچون دریازدگی تا حد زیادی جلوگیری بدعمل می‌آورد. برای این منظور یادتان باشد حتی‌المقدور از میل کردن غذاهای سنگین، چرب و حجیم خودداری کرده و از طرفی اجازه ایجاد گرسنگی در طول سفر دریایی‌تان را از خود بگیرید تا دچار ضعف و تهوع نشوید. ناگفته نماند بهتر است در همان لحظات نخست سوار شدن به کشتی و یا حرکت قایق، سطح قند خونتان را با خوردن یک شکلات و یا آب‌نبات شیرین بالا نگه دارید.

از شستن دست‌ها غافل نشوید!

یکی دیگر از نکات سلامتی در سفرهای دریایی که اتفاقا همواره به انجام و توجه کردن به آن نیز سفارش شده است، شستن مرتب و تمیز دست‌ها است. یادتان باشد شما در حال انجام سفر با وسیله‌ای هستید که همیشه در حال جابه‌جایی و تردد در سطح آب‌های آزاد و یا قانونی کشورمان است و به همین خاطر قطعا تمام بخشه‌ای داخلی و بیرونی کشتی‌ها و یا قایق‌های مسافرتی از میکروب‌های فراوانی برخوردار هستند و به همین خاطر بهتر است به‌صورت پیوسته به شستن دست‌هایتان بپردازید تا مانع از دخول میکروب‌ها به داخل بدنتان شوید. ناگفته نماند شستشوی دست‌ها با آب خالی کافی نبوده و بایستی حتما از صابون و یا ژل ضدعفونی‌کننده استفاده نمایید.

کلام آخر

در کنار تمام نکات سلامتی گفته‌شده، توصیه اکید داریم در صورت ایجاد شرایط اضطراری در سفرهای دریایی، همواره نهایت تعامل و همکاری را با خدمه کشتی داشته باشید و حرفه‌ای آنان را به‌دقت گوش کنید و سعی کنید ترس و استرس را که مانع از اتخاذ تصمیم درست به هنگام بحران می‌شود را از خود و همچنین دیگر هم‌سفرانتان دور نمایید. استفاده از جلیقه‌های نجات اصولا در سفرهای دریایی خیلی نیاز نمی‌شود، بدانید که دریا غیر قابل پیش‌بینی است و به همین خاطر حتی اگر از مدت‌ها قبل پیوسته شرایط آب و هوایی حاکم در طول مسیر آبی سفرتان را نیز بررسی کرده باشید، باز یک درصد احتمال بروز وقایع پیش‌بینی‌نشده وجود دارد که باید خود را برای هر پیش آمدی مهیا نمایید.

مورد آخر از سری نکات سلامتی در سفرهای دریایی، همراه داشتن ابزار مهم از جمله داروهای ضروری در یک کیف کوچک‌تر و یا کیف‌دستی همسرتان است؛ زیرا ممکن است مرحله بررسی و تحویل چمدان‌های مسافرتی‌تان تا پاسی از شب نیز بنا به دلایلی طول بکشد و به همین خاطر بهتر است در صورت مصرف داروی خاص و یا تمایل به استفاده از وسیله، آن را در محفظه کوچک‌تر با خود همراه ببرید. همچنین بد نیست در بین ابزار سفر، همیشه از یک جعبه کمک‌های اولیه مختصر و مفید نیز بهره‌گیری کنند.

 

  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تیم مدیریت در وب منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.