ماکو علاوه بر جاذبههای گردشگری در حوزه صنایع دستی نیز قابلیتهای فراوانی دارد، بطوریکه گردشگران ضمن بازدید از مکانهای تاریخی و طبیعت زیبای این منطقه میتوانند افزون بر خرید نقل و شیرینیهای خاص با خرید صنایع دستی سفر خود را به خاطرهای ماندگار تبدیل کنند.
حصیر
حصیربافی یکی از صنایع دستی قدیمی در ماکو است. مردم در ماکو با حصیر، سبد، زیرانداز و سفره درست میکردند و در زندگی روزمره از آن استفاده میکنند. یکی از شاخه های حصیر بافی، چیغبافی است که در آن علاوهبر الیاف گیاهی برای زیبایی بیشتر محصول از نخ پشمی رنگ شده استفاده میشود.
گلیم
یکی دیگر از صنایع دستی ماکو و روستاهای اطراف آن گلیم است که توسط زنان بافته میشود . گلیم طرحها و نقشهای مختلف دارد. ، از گذشته تاکنون یکی از صنایع دستی ماکو و روستاهای اطراف آن محسوب شده است. از این زیرانداز علاوهبر پوشش زمین و دیوار از آن برای روانداز حیوانات باربر نیز استفاده میشود.
سنگهای قیمتی
ماکو از معادن مختلف از جمله معدن سنگهای قیمتی و نیمهقیمتی بسیاری برخوردار است. محصولات تولید شده با سنگهای قیمتی زیور آلاتی مانند انگشتر، گردنبند، گوشواره و دستبند، ظروف زینتی و اشیاء تزئینی ن از صنایع دستی و یکی از سوغات های ماکو است.
رو دوزی
رو دوزی یکی از قدیمیترین و اصیلترین صنایع دستی ماکو است. زنان ماکو با استفاده از نخهای از جنس طلا، نقره و یا نخهای مصنوعی برای تزئین لباس، پردههای تالار ها، رو تختی، رومیزی، سجاده، جانماز، جلد قرآن، روکش جعبه دستمال کاغذی و تابلو طرحهای میدوزند. سرمهدوزی، پولکدوزی و چهل تکهدوزی از شاخههای مهم و قدیمی رودوزی به حساب میآید.
سفالگری
سفال یکی دیگر از صنایع دستی ماکو است که گردشگران در بازدید از این شهر می توانند به عنوان سوغات خریداری کنند.
معرق کاری
تابلوهای معرق یکی از سوغاتهای نفیس ماکوست. این تابلوها دارای طرح و نقشهای مختلفی از جمله نقوش اسلیمی، ختایی، موضوعات شاهنامه، مینیاتور نقاشان مشهور و سایر تصاویر است .
منبت کاری
منبتکاری یکی از اصلیترین سوغاتی های ماکو است که سهم قابل توجهی در بازارهای صنایع دستی ماکو دارد.