قیمتها در بازار خودرو در روزهای اخیر دوباره افزایشی شده، اما همزمان نمایشگاهداران همچنان از رکود سنگین حاکم بر بازار میگویند.
به گزارش بازار اصناف به نقل از همشهری آنلاین، از روزهای میانی هفته گذشت، قیمت انواع خودروهای پرتقاضای بازار از محصولات ایرانخودرو و سایپا تا مونتاژیها با جهش همراه بوده و آگهی قیمت بعضی خودروها یکباره بیش از ۳۰میلیون تومان بالاتر از قیمت روزهای قبل منتشر شد.
نگاهی به قیمت محصولات ۲خودروساز بزرگ داخلی نشان میدهد در میان محصولات ایرانخودرو قیمت پژوپارس و سمند با رشد ۲۵ تا ۳۵میلیونی بیشترین افزایش را داشته و محصولات سایپا نیز بهطور میانگین ۱۰میلیون تومان گران شدهاند.
از خودروهای پرتقاضایی که هفته گذشته را با افزایش قیمت به پایان رساندند میتوان به انواع ۲۰۶ اشاره کرد که بین ۱۰ تا ۱۵میلیون تومان گران شد، پژو۲۰۷ بین ۱۵ تا ۲۰میلیون تومان رشد داشت و تارا و دنا هم بهترتیب ۵ و ۱۵میلیون تومان نسبت به هفته قبل گرانتر شدند. پراید و تیبا نیز طی این مدت ۱۰میلیون تومان افزایش قیمت داشتند.
قیمت خودروهای مونتاژی فرانسوی هم طی روزهای گذشته صعودی بود. براین اساس قیمت پژو۲۰۰۸ محصول ایرانخودرو طی هفته گذشته ۱۰۰میلیون تومان گران شد و قیمت سیتروئن C3 که از خودروهای مونتاژی سایپاست نیز حدود ۵۰ میلیون بالا رفت.
کارشناسان دلیل افزایش قیمت خودرو در روزهای اخیر را نوسان نرخ ارز میدانند. قیمت دلار در روزهای گذشته رشدی در حدود ۱۳۰۰تومانی داشت که این نوسان در کنار انتظارات افزایشی، قیمت انواع خودروها را در روزهای پایانی هفته گذشته با جهش مواجه کرد. این در حالی است که واردات خودرو نیز با توجه به موانعی ازجمله استانداردهای سختگیرانه، همچنان در یکقدمی اجرا متوقف مانده و هنوز هیچ خودروی خارجی جدیدی به کف بازار نرسیده است.
با این حال رئیس اتحادیه نمایشگاهداران و فروشندگان خودروی تهران با تأیید افزایش ۵ تا ۶ میلیونی قیمت برخی خودروها در هفته گذشته، دلیل این امر را کاهش عرضه از سوی خودروسازان عنوان کرد و گفت: وقتی برخی خودروها از سوی شرکت خودروساز فاکتور نمیشوند، تعداد آگهی فروش آنها نیز در سایتها کاهش پیدا میکنند و در نتیجه فروشندگان سعی بر فروش خودرو با قیمتهای بالاتر دارند؛ درحالیکه همچنان خریداری در بازار وجود ندارد.
با اینحال اخبار مثبت واردات خودرو و تلاشها برای نهایی شدن آییننامه واردات خودروهای کارکرده و اجرایی شدن آن همچنان ادامه دارد و ترخیص خودروهای صفر وارد شده از گمرکات نیز سرعت گرفته است؛ بهطوریکه براساس اخبار منتشر شده بیش از یکهزار خودروی وارداتی طی هفته گذشته از گمرک غرب تهران ترخیص شده است.
رئیس سازمان استاندارد، هفته گذشته از تسریع در روند ترخیص خودروهای وارداتی موجود در گمرکات و کاهش زمان ترخیص خودروها به ۲۴ساعت خبر داد و با حضور وی در گمرک غرب تهران ترخیص یکهزار و۱۳۳ خودروی وارداتی دپو شده در پارکینگ این گمرک انجام شد.
ترخیص خودروهای صفر موجود در گمرک به اعتقاد کارشناسان میتواند در کنار نهایی شدن جزئیات آییننامه واردات خودروهای کارکرده به کاهش دوباره قیمت در بازار خودرو منجر شود.