×

منوی بالا

منوی اصلی

دسترسی سریع

اخبار سایت

اخبار ویژه

امروز : شنبه, 6 بهمن , 1403  .::.   برابر با : Saturday, 25 January , 2025  .::.  اخبار منتشر شده : 0 خبر

براساس اعلام مسئولان سازمان مالیاتی طرح نشان دار کردن مالیات منجر به افزایش درآمدهای مالیاتی کشور شده است.

به گزارش بازار اصناف آنلاین: چهارم مردادماه بود که در راستای مردمی کردن اقتصاد طرح نشان‌دار کردن مالیات‌ها به صورت رسمی رونمایی شد؛ بنا بر اعلام مسئولان سازمان امور مالیاتی این طرح می‌تواند به مودیان مالیاتی این انگیزه را بدهد تا آن‌ها احساس کنند که می‌توانند در مسیر خدمات دولت و اولویت‌های پروژه‌های ملی و استانی نقش آفرینی کنند.

مودیان برای شرکت در طرح نشان‌دار کردن مالیات‌ها با ارائه فرم «تبصره ماده ۱۰۰» محل خرج کرد مالیات‌های پرداختی خودشان را با تخصیص آن به طرح‌های اولویت‌دار ملی و استانی تعیین می‌کنند و به این شکل مشارکت مؤثری در توسعه و اجرای طرح‌های سازنده در زمینه‌هایی مثل بهداشت و درمان، آموزش، راه و ترابری خواهند داشت.

حسین نیروبخش، مدیرکل امور مالیاتی استان قم، با اشاره به نقش کلیدی «نشان‌دار کردن مالیات» در شفاف‌سازی هزینه‌کرد منابع مالیاتی، گفت: تحقق فرهنگ پرداخت مالیات نیازمند آگاهی بخشی مستمر به جامعه است.

او با بیان اینکه همکاری شهرداری‌ها و دهیاری‌ها در تبیین آثار اجتماعی مالیات‌ستانی هنوز به سطح مطلوب نرسیده است، اعلام کرد: انتظار می‌رود نهادهای شهری و محلی با مشارکت در آموزش‌های مردمی، گام بلندتری در نهادینه کردن فرهنگ پرداخت داوطلبانه مالیات بردارند.

مدیرکل امور مالیاتی قم افزود: «نشان‌دار کردن مالیات» به عنوان یک سازوکار نوین، مسیر هزینه‌کرد هر ریال مالیات را به صورت شفاف به مودیان نشان می‌دهد و این شفافیت، اعتماد عمومی و تمایل به مشارکت در نظام مالیاتی را تقویت می‌کند.

نیروبخش با تاکید بر ارتباط مستقیم آگاهی‌بخشی و افزایش نرخ مشارکت مالیاتی، خاطرنشان کرد: وقتی مودیان بدانند مالیات آنها صرف پروژه‌های آموزشی، درمانی و رفاهی می‌شود، نه تنها از پرداخت آن استقبال می‌کنند، بلکه خود به سفیران مالیاتی تبدیل خواهند شد.

 

نشان دار کردن مالیات محدودیت ندارد

حسین حیدریان کارشناس اقتصادی با اشاره به رویکرد نوآورانه جدید دولت در ایجاد زمینه تخصیص مالیات به پروژه‌های مرتبط با بخش تأمین پایدار انرژی و تکمیل زیرساخت‌های انرژی شهرک‌های صنعتی توسط خود مودیان گفت: یکی از مهم‌ترین رخدادهای یک سال اخیر در زمینه تحول در روش‌های تأمین مالی، تخصیص منابع مالیاتی توسط خود مودیان به تکمیل زیرساخت انرژی شهرک‌های صنعتی بوده است که در طرح نشان‌دار کردن مالیات‌ها به وقوع پیوسته است.

وی ادامه داد: در این رویکرد نه تنها منابع مالیاتی با نظارت خود مودی مالیاتی و انتخاب وی به مصرف خواهد رسید؛ بلکه تجربه و عملکرد سال جاری در ابتدای روی کار آمدن دولت چهاردهم نشان داده است که مودیان مالیاتی به مسئله حل ناترازی انرژی و تأمین زیرساخت مناسب انرژی شهرک‌های صنعتی با تکیه بر هدایت منابع مالیاتی پرداختی خود اهمیت ویژه‌ای را قائل هستند.

وی ادامه داد: بنابراین یکی از رویکردهای نوآورانه اتخاذ شده در ایران، اهرم مشارکت مودیان مالیاتی در هدایت منابع به سمت زیرساخت‌های انرژی، به ویژه در شهرک‌های صنعتی است. اصلاحات اخیر در نظام مالیاتی به مودیان این امکان را داده است که نحوه تخصیص مالیات خود را به ویژه در مورد پروژه‌های زیربنایی انتخاب کنند. این مدل مشارکتی نشان دهنده تغییر قابل توجهی در حکمرانی است، زیرا منافع مودیان با اهداف توسعه ملی همسو می‌کند.

 

اعتماد به نظام مالیاتی کشور نتیجه نشان دار کردن مالیات‌ها

حسین عبدلی، نماینده مردم قمصر و نطنز در مجلس شورای اسلامی نیز با اشاره به اجرای طرح نشان‌دار کردن مالیات اظهار داشت: وقتی مردم می‌بینند که مالیات‌هایشان به پروژه‌های مشخصی اختصاص داده می‌شود، اعتماد بیشتری به دولت و نهادهای عمومی پیدا می‌کنند. این اعتماد می‌تواند منجر به افزایش مشارکت و حمایت مالی از پروژه‌ها شود.

وی با اشاره به تکمیل پروژه‌های نیمه کاره با اجرای طرح “نشان‌دار کردن مالیات” بیان داشت: ما در سطح کشور طرح‌های نیمه کاره بسیاری در حوزه‌های مختلف بهداشتی، ورزشی و آموزشی داریم که مردم خصوصاً در مناطق محروم منتظر تکمیل این پروژه‌ها هستند تا از خدمات آنها استفاده کنند؛ بنابراین با اجرای نشان‌دار کردن مالیات، دولت می‌تواند منابع را به طور مؤثرتری به پروژه‌های نیمه‌کاره تخصیص دهد. این تخصیص می‌تواند به تسریع در تکمیل پروژه‌ها کمک کند.

عبدلی ادامه داد: مخصوصاً الان که با کمبود منابع مواجه هستیم، طرح نشان دار کردن مالیات می‌تواند در تکمیل پروژه‌ها و توسعه زیرساخت‌ها مؤثر باشد و این سیکل معیوب اختصاص مالیات را از بین ببرد.

وی همچنین اجرای این طرح را در تشویق مردم به پرداخت مالیات مؤثر دانست و گفت: مردم اگر بدانند مالیاتشان در کجا هزینه می‌شود، قطعاً به پرداخت مالیات تشویق خواهند شد و قطعاً با اجرای این طرح، شفاف سازی صورت گرفته و رغبت بیشتری در میان مودیان مالیاتی برای پرداخت مالیات، ایجاد می‌شود.

عبدلی ادامه داد: نشان‌دار کردن مالیات، که به معنای تخصیص درآمدهای مالیاتی به مصارف خاص است، می‌تواند تأثیر قابل توجهی در شفاف‌سازی محل هزینه‌کرد مالیات داشته باشد. این روش، با ایجاد ارتباط مستقیم بین مالیات پرداختی و خدماتی که از آن تأمین می‌شود، اعتماد عمومی را افزایش می‌دهد و پاسخگویی دولت را تقویت می‌کند.

  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تیم مدیریت در وب منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.